Home Nou Cum se curăță o piatră de mormânt?
Nou

Cum se curăță o piatră de mormânt?

Menținerea unui mormânt, adică curățarea în mod regulat a locului în care a fost îngropat un membru al familiei căruia îi purtați numele este o onoare, dar totodată și o obligație civică. Chiar dacă legea nu vă obligă să curățați mormântul după o anumită perioadă de timp, cu toate acestea este foarte important să păstrați pietrele funerare în stare bună. Prin urmare, în acest articol vă arătăm cum se curăță și întreține o piatră de mormânt sau o cruce!

Pentru întreținerea unei pietrei funerare

Veți avea nevoie de: 

  • Apă
  • Săpun lichid sau săpun lichid negru
  • Amoniac de uz casnic
  • Pudră de piatră ponce
  • Hipoclorit de calciu (folosit pentru curățarea piscinelor)
  • Două sticle cu pulverizatoare
  • Perie cu peri moi (sau o periuță de dinți)
  • Cârpe sau bureți
  • Peroxid de hidrogen
  • Mănuși de protecție

Îndepărtați murdăria de pe mormântul din piatră

Pentru a curăța mormântul de piatră este necesar să identificați murdăria care trebuie curățată pentru a putea alege unele dintre produsele enumerate mai sus. Pe toată suprafața unui mormânt se pot depune mai multe tipuri de murdărie și, printre cele mai frecvente se numără; praful, fungii, algele, lichenii și mușchii.

Adăugați apă și săpun lichid în pulverizator. De asemenea, adăugați o lingură de hipoclorit de calciu într-un un litru de apă, apoi turnați soluția rezultată în același pulverizator. Pe toată perioada folosiri acestor produse de curățat mormântul este indicat să purtați mănuși de protecție.

Începeți curățarea mormântului turnând apă pe capacul de mormânt și frecând la început cu cârpa. Apoi, treceți la piatra de mormânt sau la crucea de piatră pulverizând apă cu săpun și frecând cu bine peria. Pentru murdăria organică și vegetală, aplicați soluția de hipoclorit de calciu. Frecați bine inscripțiile cu cârpa, apoi clătiți cu multă apă.

Îndepărtați petele de pe o piatră funerară de marmură


Bicarbonat și pudră de piatră ponce

Îndepărtați petele de pe marmură sau granit cu ajutorul unui soluții compuse din 1/3 de bicarbonat de sodiu și 2/3 din pulbere de piatră ponce. Pulverizați soluția pe crucea de marmură. După aceea, lăsați să se usuce, apoi curățați piatra de mormânt cu săpun negru diluat. La final clătiți și așteptați să se usuce.

Dacă există murdărie de rugină, cea mai eficientă soluție este mai eficient este peroxidul de hidrogen. Pentru a curăța piatra de mormânt de rugină, pentru început este necesar să treceți un tampon abraziv deasupra suprafeței ruginite a marmurei, iar apoi o cârpă înmuiată în peroxid de hidrogen cu un volum de până la 20. La final, frecați cu buretele, apoi clătiți bine cu apă.

3.7/5 - (3 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!