Există numeroase cauze care pot cauza fisuri în tavan, cum ar fi umiditatea în perioadele ploioase, fie uzura materialelor acoperișului produsă de trecerea timpului. În cel de-al doilea caz, trebuie să corectați aceste scurgeri din acoperiș pentru a preveni reapariția fisurilor. Adevărul este că aceste fisuri dau un aspect total neplăcut camerei. De asemenea, acestea tind să genereze probleme de scurgere care, la rândul lor, provoacă probleme majore, prin deteriorarea pereților sau a altor zone ale casei dvs. în care ajunge apa. Dacă interesul dvs. este să știți cum să reparați fisurile din tavan, ați ajuns exact în locul unde trebuie, deoarece în cele de urmează vă aducem un ghid practic pentru a vă reînnoi aspectul casei, urmând o serie de pași simpli.
Pașii de urmat:
1. Curățați fisura. Pentru a face acest lucru, utilizați un șpaclu pentru a zgâria ușor suprafața fisurii. Ideea este să îndepărtați excesul de tencuială din crăpătură.
2. De asemenea, este recomandat să îndepărtați o parte din vopseaua din jurul fisurilor din tavan, pentru un rezultat cât mai bun și pentru a preveni căderea ulterioară a acestor straturi de vopsea.
3. Cu o perie, curățați toate urmele de praf și murdărie generate de curățarea fisurilor, astfel încât produsul de reparație să se fixeze bine. Apoi, umeziți cu o perie sau un burete.
4. Pregătiți materialul cu care urmează să reparați fisurile, fie că este vorba de ipsos, chit, tencuială sau orice alt produs potrivit tipului dvs. de tavan. Urmați instrucțiunile producătorului pentru a obține un rezultat cât mai bun.
5. Aplicați ipsosul în șanțul crăpăturii cu ajutorul șpaclului. Faceți acest lucru în mișcări verticale sau orizontale, în funcție de direcția în care este localizată fisura. În cele din urmă, tencuiala de ipsos trebuie să fie la același nivel cu peretele. Lăsați-o să se usuce aproximativ 24 de ore.
6. Din moment ce reparația este uscată, treceți la aplicarea gletului de finisaj. Acesta poate fi răspândit cu ajutorul șpaclului, în mișcări care urmează direcția fisurii. Încercați să nu lăsați denivelări foarte vizibile.
7. Când gletul este complet uscat „adică după aproximativ 12 ore de la aplicare”, șlefuiți bine toată zona reparată, astfel încât să fie netedă și fără imperfecțiuni. Granulația recomandată pentru șmirghel este de 150.
8. Cu o cârpă curată, îndepărtați orice urmă de praf generată de șlefuire, asigurându-vă că nu rămâne murdărie.
9. În cele din urmă, alegeți culoarea vopselei pentru perete. Profitați de ocazie pentru a-o schimba și, astfel, reîmprospătați spațiile interioare. Aplicați vopseaua cu un trafalet în mișcări încrucișate, astfel încât să iasă complet uniformă. Apoi dați un al doilea strat și lăsați-l să se usuce.