Home Cultural Jocuri de petrecere pentru adulți
Cultural

Jocuri de petrecere pentru adulți

Urmareste-ne pe Google News

Dacă doriți să organizați o petrecere memorabilă și interesantă pentru adulți sau vreți pur și simplu să îi surprindeți pe prieteni cu anumite jocuri amuzante, există mai multe posibilități de a face acest lucru în funcție de preferințele invitaților. Animația mai presus de toate ocupă un loc fruntaș în preferințele petrecăreților. Fie că vorbim despre petrecere pentru adulți, fie că vorbim despre o petrecere pentru copii, întotdeauna ar trebui să existe distracție.

În acest ghid vă oferim o serie de idei de jocuri distractive pentru petreceri prin intermediul cărora puteți anima cu succes petrecerea, astfel încât lumea să se simtă cât mai bine. Iată câteva idei despre cum să organizați jocuri de petrecere pentru adulți!


Concursul de dans limbo

Concursul de dans limbo este un joc ce poate fi jucat în minim 4 jucători. De asemenea pentru acest joc este necesar un băţ (sau o sfoară) cît şi diverse melodii pe care jucătorii vor efectua dansul.

Cum se joacă concurs de dans limbo?
Acest joc este cunoscut în special datorită popularităţii din filmele americane în să şi la noi în ţară este practicat uneori, în special la petreceri.
Doi jucătorii vor ţine băţul la o distanţă de sol considerabilă (peste 1 metru) iar restul jucătorilor vor trece pe sub ea, în poziţia specifică. Dacă un participant atinge bara sau se dezechilibrează şi pică este eliminat din joc. La următoarea rundă va fi reluat jocul iar bara va fi coborâtă cu arpoximativ 10 cm.
Ultimul jucător rămas în concurs va fi declarat câştigător.

Jocul telefonul fără fir

Acesta este, de asemenea, unul dintre acele jocuri pe care le-ați jucat cu siguranță cel puțin o dată în viața ta. Toți participanții sunt puse într-un cerc și unul dintre ei începe să spună un cuvânt sau o frază în urechea celuilalt; el trebuie să spună repede, dar cu cuvinte bune. Distracția este în a vedea cât de mult poate schimba un mesaj de la momentul în care se spune inițial când îl primește ultima.

Jocul mima

“Mima” este un joc foarte popular în rândul persoanelor de diferite vârste, fiind accesibil, provocator şi distractiv. Este în topul jocurilor de petrecere, fiind ştiut de majoritatea persoanelor.

Care este principiul jocului? Cineva trebuie să transmită altcuiva un cuvânt, concept, idee, nume etc. fără a folosi limbajul verbal sau indicatori (nu are voie să arate cu degetul). Pe scurt: cineva mimează, altcineva trebuie să ghicească ce se mimează.
Varianta clasică spune că vă trebuie un cronometru pentru a vedea când i-a expirat mimului timpul, o foaie şi un pix pentru a păstra scorul dacă jucaţi pe echipe, un arbitru neutru.
Puteţi însă lăsa de o parte scorul şi arbitrul, oricum amuzamentul e dat de modul în care mimează cineva, nu de faptul că o anume echipă câştigă. Iar pentru a cronometra, un telefon mobil sau un ceas de mână merg foarte bine.

Regulile pe lung: Vă împărţiţi în două echipe. Echipa A alege un cuvânt, care trebuie mimat de un reprezentant din echipa B în faţa coechipierilor săi. Aceştia trebuie să găsească rezolvarea înainte de a se scurge timpul limită (de obicei 5 minute).
Dacă echipa B găseşte cuvântul, primeşte 1 punct. Dacă nu reuşeşte acest lucru şi timpul expiră, primeşte 0 puncte. După expirarea timpului, vine rândul echipei A de a ghici un cuvânt.
Fiecare membru dintr-o echipă va ajunge, prin rotaţie, să mimeze ceva.
Câştigă prima echipă care face 10 puncte sau echipa care are cele mai multe puncte după ce au mimat toţi membrii fiecărei echipe.
Variantă: nu jucaţi pe echipe. Cine găseşte răspunsul, primeşte dreptul de a mima următorul cuvânt (ales de cel care a fost mim înaintea lui).

Jocul “I’ve never…”

Acesta este un joc pentru adulți foarte distractiv și cu care vă puteți cunoaște prietenii puțin mai bine. Pentru a juca acest joc veți avea nevoie de ochelari și băutură, iar regulile sunt foarte simple: atunci când cineva rostește o frază în care spune că nu a făcut un anumit lucru niciodată, atunci oricine care la un moment dat în viața sa a făcut ce a spus primul jucător trebuie să bea.. De exemplu: “Niciodată n-am avut o aventură de o noapte”. Este un joc foarte distractiv în care puteți descoperi lucruri foarte amuzante despre colegii sau prietenii dvs.

Jocul scaunele muzicale

Un alt joc clasic pentru adulți este jocul cu scaunele muzicale pe care îl puteți juca în timpul unei petreceri pentru adulți, deoarece este foarte amuzant și totodată copilăresc. Cum se joacă acest joc?
Se poziționează, pe două rânduri, spate-în-spate, un număr de scaune egal cu numărul de participanți mai putin unul. Se pune muzica, iar participanții dansează. Când se oprește muzica, trebuie să se așeze. Cine rămâne în picioare este eliminat. După fiecare runda se elimină câte un scaun.


Alte jocuri pentru adulți

Joc de petrecere: Ghicește personajul

Cunoscut și sub numele “jocul din Inglourious Basterds”, jocul este foarte distractiv. Nu contează numărul de participanți, se poate juca și în doi, preferabil e cam în 7-8, nici să nu vă plictisiți până vă vine rândul, nici să vă luați prea în serios în puțini. E nevoie de foite de hârtie și pixuri (trebuia menționat, de multe ori te trezești ca oamenii sunt prea tehnologizați și nu găsești un creion la ei acasă).

Vă așezați în cerc și vă gândiți la un personaj. Poate sa fie din filme, cărti, desene animate, un politician, unul din grup, un personaj abstract (sa ghicești Bau Bau sau John Doe e foarte interesant, sa nu zic extrem), orice. Scrieți numele pe o foiță și o pasați celui din dreapta. Acesta o lipește pe frunte fără sa se uite la ea. Fiecare din cerc primește un personaj de la cel de lângă el (stânga sau dreapta, după cum merge roata).

Pe rând, fiecare va trebui sa ghicească personajul din întrebări la care ceilalți răspund doar cu da sau nu. Dacă vreți sa fie mai palpitant, puteți pune o limită, de exemplu de 20 de întrebări. Nouă nu ne place asta pentru ca preferam sa dam personaje grele și să ne distram mult timp văzîndu-i pe ceilalți cum se chinuie sa le ghicească.

Joc – Ce-ar fi dacă…?

Toată lumea stă într-un cerc, fiecare cu un pix/creion şi o hârtie. Fiecare persoană scrie o propoziţie/frază începând cu “Ce-ar fi dacă…?”. Încercaţi să fiţi creativi! (ex: Ce-ar fi dacă lumea ar fi doar în alb şi negru?)
Apoi fiecare dă la dreapta hârtia sa şi o primeşte pe cea din stânga, răspunzând de data aceasta la întrebarea primită. După ce toată lumea a terminat, cineva începe prin a citi întrebarea pe care o are, iar cel din dreapta lui citeşte răspunsul. Apoi cel care a citit răspunsul citeşte întrebarea sa şi următorul, răspunsul.

Jocul ghicește melodia

Este un joc perfect, în special pentru grupurile de prieteni care iubesc muzica. Se compune din crearea a două echipe și, iar membrii echipei opuse vor trebui să ghicească numele melodiilor mimate de echipa adversă. În 30 de secunde sau 1 minut trebuie să vă asigurați că membrii grupului dvs. înțeleg melodia și cunosc titlul sau numele cântăreței.

Joc – Adevăr sau provocare

Participanţii se aşează într-un cerc, având o sticlă culcată în mijloc. Jocul începe când un jucător învârte sticla. El va întreba persoana către care “ţinteşte” sticla: “Adevăr sau Provocare?”. “Ţintitul” trebuie să aleagă una din variante.
Dacă alege Adevăr, primul îi va pune o întrebare la care trebuie să răspundă sincer.
Dacă alege Provocare, cel care a învârtit sticla va alege două porunci, “ţintitul” trebuind să îndeplinească, la alegere, una din ele.
Apoi “ţintitul” învârte la rândul lui sticla şi jocul continuă.

Jocul poate fi neplăcut pentru cei mai timizi. De asemenea, întrebările pot deveni foarte personale/jenante, aşa că aveţi grijă cu cine jucaţi. Eventual puteţi stabili de comun acord ca tot ce se discută/face în timpul jocului să rămână între voi. Poate căpătaţi mai mult curaj dacă ştiţi că nu vor mai afla şi alţii aceste lucruri (e vorba şi de încredere aici).
În afară de aceste aspecte, jocul reprezintă o ocazie bună de a-i cunoaşte mai bine pe ceilalţi, dar şi pe tine. Cât de departe poţi merge? Cât de îndrăzneţ/îndrăzneaţă poţi fi?
Dacă aveţi un grup bine închegat şi deschis la astfel de “experimente”, distracţia e garantată.

Joc: mațele încurcate

Pentru a juca mațele încurcate trebui să vă așezați în cerc. În picioare, ținându-vă de mâini. Apoi începeți să vă încurcați. Mana peste picior, picior în capul vecinului, mana pe umăr, mâna pe sub celelalte mâini, capul unde s-o nimeri.
Nu vă dați drumul la mâini, dar va încurcați cât mai bine. Sau mai rău. Dacă vă prăbușiți, asta e, mai încercăm. Intra apoi în scena Descurca Tot, un personaj ales de la început, pe care l-ați trimis mai departe sa nu va vadă acrobațiile. El trebuie să vă descurce.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!