Home Diverse Cum se repară un întreruptor?
Diverse

Cum se repară un întreruptor?

Când apăsați pe mijlocul întrerupătorului pentru a aprinde lumina și aceasta nu se aprinde, este foarte probabil ca comutatorul/întrerupătorul să aibă o defecțiune. Iar acesta, în primul rând nu poate funcționa din două motive: contact slab sau deteriorare. Ca să nu mai pierdeți timpul, în cele ce urmează, vă arătăm cum puteți repara întrerupătorul singur, în doar câteva minute, astfel încât să vă bucurați de lumina de care aveți nevoie în camera dvs.

Cum să descoperiți defectul la un întrerupător?

Pentru a începe, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să opriți alimentarea cu energie de la tabloul electric cu siguranțe. Acest lucru trebuie făcut ori de câte ori veți lucra la sistemul electric al casei dvs., deoarece veți evita astfel eventualele daune și vătămări personale.

Folosind o șurubelniță adecvată, desfaceți capacul întrerupătorului care urmează să fie reparat prin scoaterea șuruburilor. Dacă capacul este fixat, folosiți o șurubelniță cu cap plat și faceți o mișcare circulară blândă pentru a-l putea scoate.

Scoateți șuruburile de pe suportul de plastic folosind o șurubelniță tip cap stea sau plat, în funcție de șurub. Lângă suport se află comutatorul.

Dacă observați că oricare dintre firele întrerupătorului este rupt sau nu face contact cum trebuie, trebuie să rezolvați de îndată această problemă.

Cum să repară un contact imperfect al comutatorului?

Dezizolați și îndepărtați capătul învelișului de protecție a firelor cu o lamă. Apoi introduceți-l în contact și presați-l bine.

Dacă doar cablul s-a desprins din terminalul său, trebuie să-l puneți la locul său și să strângeți șuruburile.

Apoi, puneți suportul din plastic în loc, strângând șuruburile sale, până când s-a fixat bine.

Montați capacul cu șurubelnița pentru a strânge șuruburile de fixare a întrerupătorului. Dacă este un capac întreg, fixați-l apăsând ușor cu palma.

Reporniți sursa de alimentare și verificați dacă întrerupătorul funcționează.

Dacă întrerupătorul a suferit deja o deteriorare semnificativă, nu vă mai rămâne decât să îl înlocuiți.

5/5 - (2 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!