Usturoiul pisat sau tocat, începe într-o zi sau două să capete o culoare verzuie, deoarece intră într-un proces natural de oxidare. Așadar, pentru a împiedica usturoiul să oxideze sau să capete culoarea verde, în continuarea acestui articol vă vom explica cum să-l păstrați, astfel încât să-i creșteți perioada durabilității minimale (termenul de valabilitate) a acestuia. Deci, ca să nu fie nevoie să cojiți și să tocați de fiecare dată usturoiul atunci când faceți o mâncare, urmați acest truc!
Cuprins
Cum să faci ca usturoiul să nu capete culoarea verde?
Pașii necesari:
1. Decojiți și mărunțiți usturoiul
Începeți prin a decoji fiecare cățel de usturoi cu vârful unui cuțitul, și tăiați-l în bucăți, astfel încât să nu vi se înfunde aparatul de mărunțit din cauza cățeilor întregi. După ce terminați de tăiat toți cățeii de usturoi în bucăți, introduceți-i în presa pentru usturoi sau direct în blender.
2. Zdrobiți usturoiul
Apoi, zdrobiți bine usturoiul, scoateți-l din blender și apoi puneți-l într-un borcan de sticlă cu capac etanș și uscat, deoarece deoarece odată cu pătrunderea aerului și cu prezența umezelii în borcan/sticlă, conținutul acestuia se poate altera.
3. Adăugați ulei
De îndată ce terminați de umplut borcanul, adăugați ulei de măsline sau vegetal și asigurați-vă că acesta acoperă întregul conținut din borcan, pentru a păstra usturoiul în stare bună. Ce trebuie să rețineți este faptul că, culoarea amestecului devine puțin mai verde în timp, dar cu toate acestea, gustul său rămâne neschimbat chiar și după mai multe săptămâni.
4. Condimentați cu sare
Dacă doriți, puteți adăuga și puțină sare în amestec. După cum știți, sarea a fost dintotdeauna unul dintre dintre cei mai siguri conservanţi alimentari.
5. Sigilați borcanul
În cele din urmă, acoperiți borcanul cu capacul sau înfiletați capacul, apoi transferați-l în frigider. Gata, de acum încolo veți avea usturoi conservat pe care îl puteți adăuga în mâncărurile dvs. preferate.
Cât timp poți să păstrezi usturoiul?
Depozitați borcanul cu usturoi pisat sau tocat la frigider timp de cel mult 30 de zile înainte de a-l consuma. Însă, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor nocive și pentru a-i menține prospețimea, încearcă să folosiți întotdeauna o lingură uscată și să închideți perfect borcanul după fiecare utilizare.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.