Home Nou Cum să faci ca usturoiul să nu capete culoarea verde?
Nou

Cum să faci ca usturoiul să nu capete culoarea verde?

Usturoiul tocat, într-o zi sau două începe să capete o culoare verzuie, deoarece începe să intre în procesul natural de oxidare. Așadar, pentru a preveni usturoiul să nu mai oxideze sau să capete culoarea verde, în continuarea acestui articol vă vom explica cum să-l conservați, astfel încât să-i creșteți data durabilității minimale/termenul de valabilitate a acestuia. Deci, ca să nu fie necesar să cojiți și să tocați de fiecare dată usturoiul atunci când faceți o mâncare, urmați acest truc!

Decojiți usturoiul cu vârful unui cuțitul, și tăiați-l în bucăți, astfel încât să nu se înfunde aparatul de mărunțit din cauza cățeilor întregi. De îndată ce ați terminat de tăiat tot usturoiul în bucăți, introduceți-l în presa pentru usturoi sau în blender.

Zdrobiți bine usturoiul, scoateți-l din blender și apoi puneți-l într-n borcan de sticlă uscată și cu capac.

Imediat ce ați terminat de umplut borcanul, adăugați ulei de măsline sau vegetal și asigurați-vă că acesta acoperă întregul conținut din borcan, pentru a păstra usturoiul. Astfel, culoarea amestecului devine puțin mai verde în timp, dar gustul rămâne același chiar și după mai multe săptămâni.

Dacă doriți, puteți adăuga și puțină sare în amestec. După cum știți, sarea a fost întotdeauna și continuă să fie utilizată pentru conservarea îndelungată a alimentelor.

În cele din urmă, acoperiți borcanul și puneți-l în frigider. Ori de câte ori aveți nevoie, puteți adăuga usturoi murat la mâncărurile dvs. preferate.

Această conservare durează până la 30 de zile la frigider, însă, nu uitați să folosiți întotdeauna o lingură uscată și să sigilați borcanul după fiecare utilizare.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!