Home Diverse Cum se rezervă un bilet de avion fără pașaport?
Diverse

Cum se rezervă un bilet de avion fără pașaport?

Companiile aeriene, țările și guvernele au politici diferite în ceea ce privește pașaportul, documentul de identitate, viza și alte documente de călătorie, care pot varia, de asemenea, în funcție de naționalitate. De aceea, în cazul în care intenționați să mergeți în această vară într-o țară non-UE și doriți să rezervați zborul din timp, în acest articol vă răspundem la întrebarea dacă este posibil să rezervați un bilet de avion fără pașaport.

După cum bine știți, există diverse modalități de a rezerva un bilet de avion: la casa de bilete din aeroport, prin intermediul unei site al unei companii aeriene sau al unei agenții online sau într-o agenție de turism.

Dacă doriți să cumpărați un bilet de avion fără pașaport este posibil, deoarece o companie nu vă poate obliga să aveți un pașaport atunci când efectuați rezervarea. În schimb, ceea ce este obligatoriu, este să comunicați datele pașaportului în termen de 72 de ore înainte de decolare.

Compania care vinde biletul pasagerului este totuși obligată să comunice clientului că trebuie să-și actualizeze pașaportul în această perioadă, în caz contrar, va fi responsabilă pentru neîmbarcarea pasagerului dacă acesta se prezintă fără pașaport.

De aceea, pentru a evita această situaţie, agențiile de turism online și unele companii aeriene obligă pasagerul să furnizeze date despre pașaport la momentul rezervării, chiar dacă în realitate nu au nevoie de ele imediat. Dar dacă doriți să rezervați online, nu vă faceți griji, există companii aeriene care nu vă solicită imediat numărul pașaportului. Cu toate acestea, la momentul check-in-ului, vă vor solicita să completați datele conținute în acest document.

Dacă intenționați să rezervați pe internet fără pașaport, vă recomandăm să alegeți un site care reunește ofertele tuturor companiilor dintr-un zbor și să vedeți care dintre acestea oferă cel mai competitiv preț și care nu vă solicită datele de pe pașaportul dvs. în timpul procesului de rezervare. În cazul în care nu specifică obligativitatea deținerii pașaportului în timpul rezervării zborului, puteți consulta întotdeauna paginile web ale companiilor sau agențiilor pentru a obține numere de telefon sau e-mailuri pentru a cere clarificări sau pentru a găsi informațiile pe care le căutați direct pe site.

De asemenea, dacă doriți să fiți și mai în siguranță, puteți rezerva zborul direct la casa de bilete a aeroportului sau direct la o agenție de turism.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (4 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!