Toate plăcintele, foietajele, biscuiții și produsele de patiserie care au la bază aluatul sunt mult mai apetisante când sunt rumenite sau au o crustă strălucitoare, de culoare aurie. Și aproape orice tip de preparat de brutărie sau de patiserie este uns pe deasupra cu ou, dar multe persoane nu vor să folosească ouă, fie pentru că urmează o dietă, fie pentru că sunt alergici la ouă, deci, motivele pot fi numeroase. Deși poate părea că nu există prea multe alternative la ungerea aluaturilor cu ouă, din fericire, gastronomia este plină de sfaturi. În continuare, vă vom arăta câteva pe care probabil nu vi le-ați imaginat!
Cuprins
Cum se rumenesc aluaturile fără ouă?
Înainte de a introduce aluaturile la cuptor, acestea se ung cel mai adesea cu ou bătut. Dar chiar și atunci, există o modalitate de a evita complet utilizarea ouălor. Acestea vor fi înlocuite cu următoarele produse:
Lapte sau smântână
Smântâna va oferi cea mai strălucitoare culoare și mai moale suprafață. La rândul său, laptele îi va conferi aluatului o crustă ușor spre lucioasă. În acest scop, înmuiați o pensulă în smântână sau în lapte și periați cu grijă suprafața aluatului înainte de coacere. Puteți alege, evident, produse animale sau vegetale, ambele opțiuni vor rumeni aluatul într-un mod la fel de plăcut.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este principalul produs folosit pentru a unge aluaturile. Culoarea sa aurie transformă coaja într-o nuanță ușor maronie, chiar sticloasă, și îi oferă preparatului finit un plus de savoare. Pentru a face acest lucru, tot ce trebuie să faceți este să luați puțin ulei de măsline și să-l ungeți cu o pensulă deasupra aluatului înainte de a-l introduce la cuptor.
Amidon de porumb
Amidonul de porumb va rumeni ușor produsele de copt. Iar pentru a folosi acest ingredient, trebuie să îl amestecați cu puțină apă rece și puțină pudră de turmeric. Cu acest amestec, ungeți aluaturile și coaceți-le. Veți observa o rumenire perfectă, fără să simțiți un impact semnificativ asupra gustului.
Unt sau margarină vegetală
Untul sau margarina vegetală poate fi folosită și ca înlocuitor pentru ou în rumenirea aluatului. Ambele produse dau o suprafață lucioasă și frumoasă produselor de copt, dar pot face ca coaja să fie puțin mai moale. În acest caz, aplicarea este aceeasi ca în toate cazurile anterioare, deși sunt persoane care amestecă untul sau margarina vegetală cu puțină apă și zahăr după ce în prealabil au topit-o.
Cafea
Cafeaua, lichidul care dă energie dimineața, poate fi folosit ca înlocuitor de ou, pentru a auri foietajele. Câteva picături aplicate deasupra aluatului înainte de a-l introduce la cuptor, îi va da crustei sale o culoare maro frumoasă. Nu vă faceți griji, preparatul dvs. nu va avea gust de cafea!
Câteva sfaturi:
- Opțional: pentru produse de patiserie, ungeți aluatul de două ori: o dată înainte de creșterea finală pentru a preveni uscarea aluatului și a doua oară chiar înainte de coacere.
- Aveți grijă să nu periați marginile și părțile laterale ale foietajului! Va crește mai puțin când îl veți coace. Ungeți doar partea superioară a aluatului.
- Nu dispuneți de pensulă? Nici o problemă, turnați puțin preparat (ulei de măsline, margarină, lapte etc.) pe suprafața aluatului, apoi întindeți-l ușor cu dosul unei lingurițe sau cu o hârtie de bucătărie, sau chiar cu degetele.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.