Home Sănătate Cum se tratează apa la plămâni?
Sănătate

Cum se tratează apa la plămâni?

Urmareste-ne pe Google News

Fenomenul de “apă în plămâni” (edem pulmonar) provine de obicei din insuficiența cardiacă. Edemul pulmonar sau edemul pulmonar acut – este o acumulare de lichid în alveolele pulmonare. Aceste inundații sunt cauzate în principal de insuficiența cardiacă, incluzând insuficiența cardiacă stângă (aceasta este edem cardiogen). Insuficiența cardiacă dreaptă, la rândul său, provoacă edemul membrelor inferioare. În ciuda faptului că este o boală gravă aceasta are totuși un tratament. Prin urmare, am decis să vă prezentăm care este tratamentul pentru apă în plămâni.

Edemul pulmonar este o afecțiune cauzata de excesul de lichid în plămâni. Acest fluid este colectat în numeroși săculeți cu aer din plămâni, fapt ce îngreunează respirația.


Simptomele frecvente ale apei la plămâni (pleureziei) includ:

  • Cianoza buzelor sau a unghiilor;
  • Durere sau senzaţie de presiune toracică;
  • Tuse;
  • Febră şi frisoane;
  • Respiraţie dureroasă;
  • Tahipnee (creşterea frecvenţei respiratorii) sau scurtarea respiraţiilor;
  • Dificultăți de respirație;
  • Scădere inexplicabilă în greutate.

Datorită faptului că edemul pulmonar acut este o situație de urgență (în caz de stres respirator, epuizare, șoc etc.), este necesară intervenția unei echipe medicale. Echipele de salvare vor organiza o revascularizare rapidă, vor reevalua diagnosticul și vor transfera pacientul în camera de urgență sau chiar la o unitate de terapie intensivă cardiacă (ICU).

Apa din plămâni cauzează de obicei dificultăți de respirație. Pacientul trebuie să primească ajutor pentru a respira mai bine, în afară de tratamentul destinat îmbunătățirii stării generale de sănătate.

Persoana bolnavă de edem pulmonar trebuie să rămână așezată (capul ridicat și toracele) și să primească oxigen prin intermediul unei măști care acoperă fața și nasul sau al unei sonde nazale. Astfel, va primi oxigen direct pe toată perioada îmbunătățirii edemului pulmonar.

Există, de asemenea, un dispozitiv cunoscut sub numele de PEEP care transmite presiune pozitivă asupra plămânilor la sfârșitul inspirației, ajutând bolnavul să respire.

Pentru a controla ritmul cardiac al persoanei cu apă la plămâni este necesar să se administreze unele medicamente. Prin asigurarea unei rate cardiace suficiente și constante, inima va asigura cantitatea de oxigen de care are nevoie organismul, reducând tensiunea arterială și eliminand treptat apa din plămâni.

Dacă problemele de respirație sunt foarte acute, atunci respirația poate fi făcută cu ajutorul traheostomiei (realizarea unei incizii la nivelul gatului). În multe situații, această operație mică este necesară pentru a continua progresul în îmbunătățire a stării de sănătate a pacientului.

Dacă cauza este insuficiența cardiacă, tratamentul lichidului în plămâni se face cu ajutorul diureticelor, așa-numitele diuretice. Acestea ajută pacientul să meargă la baie și să elimine apa acumulată în plămâni. O alternativă bună este și utilizarea diureticelor naturale care promovează eliminarea lichidelor din corp.

De asemenea, lichidul la plămâni mai poate necesita o operațiune numită toracenteză, care implică extragerea lichidului din spațiul pleural situat intre plămâni și cutia toracică cu ajutorul unui ac introdus prin spațiul intercostal.


Remedii naturiste pentru apă la plămâni (edem pulmonar)

Printre cele mai renumite rețete naturiste pentru apa la plămâni se numără:

Semințe de anason (3 lingurițe) – se fierb aproximativ 15 minute. După ce se răcesc, se adaugă 1/2 linguriță de miere și se ia câte o lingură de trei ori pe zi.

Decoct de semințelor de in. La 1 litru de apă, aveți nevoie de 4 linguri de semințe. Se fierbe, apoi se bea câte 100 ml la fiecare 2,5 ore.

Tinctura de miere. Pentru preparat este nevoie de miere, unt, cacao, smântâni – câte 100 g fiecare și 20 ml de suc de aloe. Toate ingredientele trebuiesc amestecate bine și ușor încălzite. Apoi se bea câte o linguriță.

Decoct de pătrunjel. Pătrunjelul are proprietăți care ajută la eliminarea apei din plămâni. Se iau 400 de grame de pătrunjel proaspăt și 0,5 litri de lapte. Se pun la fiert, până când cantitatea de lichid scade la jumătate. Se bea câte o lingură la fiecare două ore.

Comentarii pe Facebook
4.9/5 - (9 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!