Crampele nocturne sunt foarte frecvente la nivelul gambei sau coapsei, dar pot apărea la orice mușchi. Astfel de contracții musculare involuntare sunt dureroase și deranjante. Potrivit specialiștilor, ele pot apărea din mai multe motive, cum ar fi suprasolicitarea fizică, deshidratarea, compresia nervoasă sau lipsă de micronutrienți, cum ar fi potasiu, calciu și magneziu.
Unii oameni au un risc mai mare de crampe decât alții. Odată cu vârsta, masa musculară scade, ceea ce crește probabilitatea de crampe la glezne și alte zone. Femeile însărcinate, diabeticii și persoanele cu tulburări ale sistemului nervos, ficatului sau glandei tiroide au, de asemenea, mai multe șanse de a suferi de crampe musculare. Există remedii naturiste pentru a combate aceste crampe nocturne? Să vedem care sunt cele mai eficiente și cum să le folosim.
Cuprins
Ce să facem când avem crampe musculare nocturne?
Pentru a ameliora crampele musculare nocturne, va trebui să localizăm centrul acestora și să aplicăm presiune pe mușchiul contractat cu degetul mare sau cu palma. Vom ține apăsat timp de 10 secunde, vom elibera, apoi vom apăsa din nou. Trebuie să repetăm masajul, până când simțim că mușchiul nostru este relaxat.
Dacă durerea noastră afectează cvadricepsul sau alți mușchi ai membrelor inferioare, aplicarea unui prosop fierbinte pe zona afectată pot fi, de asemenea, un ajutor eficient în ameliorarea tensiunii noastre musculare.
Dacă simțim durere în continuare, vom aplica o compresă caldă sau rece pe mușchii încordați. De asemenea, putem face un duș lung și cald sau putem sta în apă fierbinte cu săruri Epsom, care sunt bogate în magneziu.
Dacă în spatele crampelor noastre se află o boală, medicii ne pot prescrie suplimente de magneziu sau analgezice.
Cum putem trata crampele nocturne cu remedii naturiste?
Crampele ușoare, până la moderate care apar în mod ocazional, le putem trata foarte bine cu remedii casnice. Printre cele mai eficiente produse naturale pentru crampe musculare nocturne, se numără:
Uleiuri esențiale
În mod special, uleiurile esențiale de lavandă, de arnică și de sunătoare au proprietăți relaxante, antiinflamatorii, analgezice, decontractante și decongestionante puternice împotriva crampelor musculare. Iar pentru ne a relaxa mușchii cu aceste uleiuri esențiale, vom dilua 10 până la 12 de picături din fiecare ulei în 50 ml de ulei vegetal (măsline, cocos, macadamia etc.) și vom aplica câteva picături din acest preparat pe zona afectată. După aceea, vom începe să masăm bine mușchiul dureros pentru a-l încălzi și pentru a-l relaxa.
Tincturi din plante
Un amestec alcătuit din tinctură de coada-șoricelului, păducel și cimbru este foarte util în caz de crampe musculare nocturne. Aceste tincturi mamă, ni le putem procura foarte ușor din magazinele de plante medicinale sau ni le putem prepara chiar și singuri. Pentru a calma durerea și relaxa mușchii noștri care sunt afectați de spasm, va trebui să frecăm locul dureros de mai multe ori pe zi cu acest amestec de tincturi cu proprietăți relaxante, antiinflamatorii, analgezice și, în final, să izolăm locul dureros. După ceva timp, vom simți o anumită ameliorare.
Magneți
Unii oameni reușesc să scape de crampele nocturne punând unul sau mai mulți magneți sub saltea. Există chiar și saltele magnetice care ar trebui să limiteze apariția crampelor în timpul somnului. Chiar dacă, nu există nicio dovadă științifică care să ateste eficacitatea acestui truc, nu vom avea nimic de pierdut dacă îl vom testa.
Săpun
Deși pare surprinzător la prima vedere, săpunul este un mijloc testat și dovedit în lupta împotriva crampelor nocturne. Pentru a utiliza acest remediu casnic, trebuie să plasăm un săpun de Marsilia sau un săpun de Alep (care este bogat în potasiu) între lenjeria de pat (așezându-l la capătul piciorului).
Ceaiuri
Medicina populară, ne recomandă să folosim plantele care au efect sedativ și efect relaxant. În acest caz, putem face un decoct de valeriană, mușețel, mentă sau sunătoare. Decocturile le putem folosi, de asemenea, în timpul băilor. Cu toate că, ele sunt mai mai potrivite în prevenirea crampelor.
Sare
La apariția primelor crampe musculare nocturne, vom pune puțină sare de masă pe vârful limbii și vom sta cu gura deschisă. După aproximativ 3 până la 5 minute crampele noastre vor dispărea și, în final, putem elimina sarea de pe limbă.
Cum putem să prevenim crampele musculare nocturne?
Desigur, cel mai bine este să prevenim crampele musculare nocturne, decât să le vindecăm. Pentru asta, ar trebui să:
- Evităm anumite stimulente precum tutunul, cafeaua, alcoolul care favorizează contracția musculară și crampele nocturne.
- Reducem aportul de grăsimi din dietă.
- Bem multă apă (între 1 și 1,5 litri și mai multă în caz de efort fizic intens).
- Optăm pentru anumite alimente bogate în magneziu (legume verzi, cereale sau ciocolată), potasi (banana, cartofi sau miere) și calciu (lapte acru, brânză de vaci, brânză, susan, fasole și cereale) care limitează apariția crampelor nocturne.
- Mergem regulat desculți pe pământ rece.
- Practicăm activități sportive ușoare.
- Dormim cu picioarele picioarele sau cu gambele ridicate, punându-ne o pernă dedesubt.
- Renunțăm pentru o perioadă la pantofii cu tocuri înalte.
- Facem stretching dimineața.
- Facem terapie cu ultrsunete.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.