Home Frumusete, Nou Cum se tratează unghiile încarnate cu uleiuri esențiale?
FrumuseteNou

Cum se tratează unghiile încarnate cu uleiuri esențiale?

Urmareste-ne pe Google News

O unghie încarnată este o afecțiune frecvent întâlnită și neplăcută, care este adesea însoțită de dureri severe și roșeață în zona degetelor. Rareori, afecțiunea se vindecă de la sine. Netratarea sa, va duce în timp la complicații, inclusiv la o serie de infecții. Unele uleiuri esențiale au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, motiv pentru care pot ajuta la vindecarea unghiei încarnate. Prin urmare, în acest articol le vom analiza pe cele mai bune, precum și cum vă puteți trata unghiile încarnate cu aceste uleiuri esențiale!

Care sunt cauzele unghiilor încarnate?

O unghie încarnată se poate forma din diverse motive, iar multe dintre acestea pot fi prevenite. Cele mai frecvente cauze ale unei unghii încarnate regăsim forma unghiei, tăierea scurtă sau strâmbă a unghiei, rezultatul unei răni, igiena necorespunzătoare, purtarea pantofilor inadecvați sau prea strâmți și multe altele. Pentru anumite persoane, poate fi o problemă ereditară care duce la apariția frecventă sau recurentă a unghiilor încarnate. Persoanele cu diabet, cu probleme vasculare sau amorțeală la degete, ar trebui să fie deosebit de atente, deoarece unghiile încarnate pot duce la complicații grave, inclusiv la riscul de a pierde un membru.

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru unghii încarnate?

Există multe uleiuri esențiale care nu numai că au proprietăți analgezice, dar au și un efect antiseptic și dezinfectant. Printre cele mai bune uleiuri esențiale pentru unghii încarnate, regăsim următoarele:

1. Ulei de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai este un puternic stimulent antibacterian și imunitar care dezinfectează de 6 ori mai bine decât alcoolul etilic. Într-adevăr, terpinen-4-olul este benefic contra unui număr mare de bacterii precum stafilococii și streptococii, care pot provoca paronichie (infecție care poate fi localizată la nivelul unghiei). Prin urmare, va preveni și dezvoltarea acestor bacterii. În plus, va stimula sistemul imunitar, prin creșterea activității globulelor albe, ceea ce va suplimenta producția de imunoglobuline A (tip de anticorp) și, prin urmare, va proteja mai bine organismul împotriva unei posibile infecții.

2. Ulei esențial de oregano

Uleiul esențial de oregano poate fi folosit pentru a trata local durerea, deoarece are proprietăți analgezice și antiseptice, cu spectru larg de acţiune germicidă și cicatrizantă. Acesta este un antioxidant puternic și este considerat unul dintre cele mai puternice uleiuri cu proprietăți antibacteriene, și prin urmare, poate preveni apariția iritațiilor la nivelul pielii. Se crede că acesta este rezultatul compușilor săi, precum carvacrolul (>50%) și timolul. Cei 2 antioxidanți au puterea de inhiba și potențialele infecții ale unghiei încarnate.

3. Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă este foarte blând și conține proprietăți antifungice și antibacteriene. Ajută la ameliorarea durerii și la reducerea inflamației cauzate de o unghie încarnată. Într-adevăr, linalolul și acetatul de linalil, care au cea mai mare rată de concentraţie din acest ulei esențial, sunt analgezice și calmante.

Acțiunea linalolului se face prin intermediul receptorilor nociceptivi (receptori ai durerii senzoriale). Va elibera mici proteine ​​analgezice și va inhiba transmiterea mesajului nociceptiv (de durere) către creier.

Acetatul de linalil are același rol ca și linalolul, va împiedica durerea să ajungă la creier, dar va acționa asupra schimburilor la nivelul canalelor ionice implicate în transmiterea de informații către creier.

4. Ulei de cimbru

Dacă o unghie încarnată nu este tratată la timp, aceasta prezintă un risc de infecție. Uleiul esențial de cimbru este un puternic stimulent antibacterian și imunitar care va ajuta la limitarea acestui risc. Ei bine, toate acestea sunt posibile datorită prezenței compușilor săi, precum timolul, linalolul, camfenul și carvacrolul. Aceste substanțe din uleiul de cimbru pot distruge agenții patogeni responsabili de infecțiile fungice. Într-un studiu publicat în 2011, cercetătorii au confirmat activitățile antibacteriene ale uleiului esențial de cimbru.

5. Ulei de mentă

Unghiile încarnate vor provoca, de asemenea, roșeață și umflare. Aceste simptome sunt tipice inflamației. Uleiul esențial de mentă conține proprietăți antibacteriene și antifungice. Secretul succesului constă în mentolul din compoziția uleiului de mentă. El poate ajuta la calmarea durerii și a inflamației cauzate de unghiile încarnate. În plus, poate proteja unghiile și de eventualele infecții.

Cum se tratează unghiile încarnate cu uleiuri esențiale?

Vă puteți prepara singuri un unguent care va contribui din plin la vindecarea unghiei încarnate. Amestecarea uleiurilor enumerate mai sus, vă poate oferi și o oarecare ameliorare a simptomelor. Iată cum puteți scăpa de unghiile încarnate de la picioare cu o rețetă de unguent de casă pe bază de uleiuri esențiale.

Ingrediente:

  • 5 picături de ulei de arbore de ceai
  • 5 picături de ulei de lavandă
  • 2 picături de ulei esențial de mentă
  • 1 picătură de ulei de oregano
  • 1 picătură de ulei de cimbru
  • 50 de grame de ulei de cocos

Pașii de urmat:

1. Puneți toate uleiurile într-un recipient și folosind o lingură mică, amestecați până se omogenizează bine.

2. După curățarea și spălarea temeinică a piciorului, masați ușor degetul afectat de unghia încarnată.

3. Finalizați prin aplicarea amestecului pe unghie, apoi acoperiți cu un bandaj.

4. Repetați de maxim 3 ori pe zi, sau cum considerați că este necesar.

5. În 2-4 zile, durerea, umflătura și roșeața din jurul unghiei dvs. ar trebui să scadă.

*Notă. Dacă după timpul indicat nu simțiți nicio ameliorare, ar trebui să mergeți la un consult medical.

5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!