Home Agricultura/Zootehnie Cum se usucă smochinele?
Agricultura/Zootehnie

Cum se usucă smochinele?

Smochinele trebuiesc uscate pentru a se păstra o lungă perioadă de timp chiar și ani de zile și pentru a evita pierderea unei cantități considerabile a recoltei. În acest articol vă arătăm care sunt pașii necesari prin care puteți usca smochinele, astfel încât să le puteți consuma  mai mulți ani calendaristici.

La recoltare unele smochine sunt deja uscate, iar altele sunt mai moi, acestea din urmă trebuie să le separați, apoi să le uscați pentru a le conserva.

Înainte de a usca smochinele, trebuie să le spălați foarte bine, eliminând toate mizeriile. Este important să o faceți cu atenție, pentru a nu le deteriora, amintiți-vă că pot fi foarte moi.

Iată care sunt pașii necesari pentru a usca smochinele după ce le-ați recoltat:


1. Puneți toate smochinele într-o tavă întinsă, astfel încât să nu stea una deasupra celorlalte;

2. Uscarea trebuie să aibă loc între luna august și septembrie;

3. Puneți tava direct la soare, în aer liber înainte de amurg, nu uitați să le întoarceți după o săptămână. Pe lângă căldură, smochinele trebuie să stea într-un spațiu bine ventilat;

4. Ele trebuiesc lăsate la soare pentru a elimina reziduurile de apă. Timpul de uscare durează maxim 2 săptămâni. Cu toate acestea, dacă au o temperatură foarte caldă și constantă, procesul de uscare va dura între 1 și 3 zile.

5. După eliminarea apei, sunt gata să fie introduse în cuptor la o temperatură de 180° timp de 6 minute;

6. După ce s-au răcit, presărați deasupra acestora făină de grâu;

În final, este necesar să le păstrați într-un loc uscat.

Comentarii pe Facebook
3.5/5 - (6 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!