Bicarbonatul de sodiu este unul dintre acele produse care nu pot lipsi niciodată dintr-o gospodărie. Pe lângă faptul că este un excelent dezinfectant, un bun agent de dospire și totodată un excelent alcalinizator, toate aceste proprietăți deja menționate îl transformă într-un un ingredient versatil ce poate folosit în multe preparate, inclusiv în paste precum spaghete, tăiței, fidea sau tagliatelle. Dar cum și de ce să adăugați bicarbonat de sodiu în apa unde gătiți pastele? Haideți să aflăm împreună!
De ce să adăugați bicarbonat de sodiu în apa în care gătiți pastele?
Bicarbonatul de sodiu este un aditiv utilizat pe scară largă pentru proprietățile sale de dospire, deși are și alte roluri. Când este adăugat în amestecurile diferitelor tipuri de rețete de patiserie, el generează o reacție alcalină care produce microbule care fac ca produsul final să aibă o consistență mult mai pufoasă. În plus, bicarbonatul de sodiu conferă prăjiturilor dulci arome mai intense, din acest motiv este folosit la prepararea conservelor și deserturilor. De asemenea, cu ajutorul său pastele (spaghete și fidea) pot fi transformate în celebri tăiței asiatici numiți tăiței Ramen.
Ce sunt țăițeii Ramen? Cunoscuți în mod popular sub numele de tăiței ramen, tăițeii alcalini chinezești sunt de obicei fabricați cu „Kansui” (denumirea în japoneză), un produs pe bază de carbonat de sodiu și carbonat de potasiu care face aluatul mai alcalin, deoarece, cu cât pastele care sunt făcute în esență din făină de grâu dur și apă sunt mai alcaline, cu atât mai mult moleculele de gluten se unesc și îi conferă tăițeilor ramen o consistență deosebit de elastică și o culoare mai gălbuie. Kansui este în zile noastre fabricat industrial și vândut sub formă lichidă (Lye water) și pulbere uscată, dar, din păcate, pe piața internă poate fi găsit doar în magazinele asiatice sau online, așa că cel mai bine este să folosiți în schimb bicarbonat de sodiu pentru consum.
Cum să adăugați bicarbonat de sodiu în apa unde gătiți pastele?
Dacă turnați bicarbonat de sodiu în apa de gătit pentru pastele dvs., acestea se vor transforma imediat în tăiței asemănători ramenului. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoi de următoarele ingrediente:
- spaghete, tăiței, fidea sau tagliatelle;
- 1 litru de apă;
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu;
- 1 linguriță de sare.
Mod de preparare:
- Fierbeți apa într-o cratiță mare;
- Turnați bicarbonatul de sodiu.
- Adăugați sarea;
- Turnați pastele subțiri;
- Fierbeți-le câteva minute (între 2 și maxim 4 minute);
- Când ați terminat de gătit, clătiți pastele cu apă rece din belșug pentru a îndepărta bicarbonatul de sodiu.
Notă*
Rețineți că bicarbonatul de sodiu face multe bule în apa fierbinte. Prin urmare, trebuie doar să vă asigurați că oala sau tigaia în care gătiți pastele nu este plină. De asemenea, vă sfătuim să nu introduceți mâinile în acest amestec, deoarece atunci când bicarbonatul de sodiu este amestecat cu apă foarte fierbinte, în final devine într-un fel mai coroziv.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.