Home Nou, Afaceri Cum trebuie să procedezi când vrei să cumperi sau să vinzi aur?
AfaceriNou

Cum trebuie să procedezi când vrei să cumperi sau să vinzi aur?

Urmareste-ne pe Google News

Aurul a fost și rămâne una dintre cele mai populare investiții pe plan economic, chiar și pe timp de criză. Astăzi 10 grame de metal nobil, valorează ca acum 15 ani. Dar de unde să cumperi aur fizic și cum să procedezi pentru a te asigura că nu pierzi după ce efectuezi această tranzacție? Aceasta este întrebarea pe care și-o pune fiecare persoană care economisește atunci când decide să cumpere aur fizic pentru prima dată. În continuare, vom discuta despre modurile principale prin care puteți cumpăra și vinde în siguranță aur, precum și atenția pe care trebuie să o acordați atunci când faceți această tranzacție.

De ce merită să investiți în aur fizic?

Cumpărarea aurului fizic se merită, deoarece fiind echivalată cu alte forme de investiții, aurul beneficiază de scutire de TVA. În virtutea acestui fapt, marjele de profit de pe urma aurului sunt, de asemenea, predominant scăzute. Cu toate acestea, aurul nu numai că este în mare măsură imun la inflație, ci este strâns legat de nivelul de trai, și garantează o protecție în fața unei recesiuni economice. Când restul pieței de valori scade, aurul tinde să meargă în sens invers, apreciindu-și valoarea și protejând investitorul de pierderile semnificative realizate din active financiare. Și cum România nu se află printre statele dezvoltate, în câțiva ani această stabilitate ar putea să capete dimensiuni mai importante.

Ce să cumpărați lingouri de aur sau monede de aur?

Cea mai bună modalitate de investiție pe termen lung a fondurilor proprii, este să cumpărați lingouri din aur pur de calitate superioară. Lingourile sunt potrivite pentru sume de peste 1.000 de euro. Ar trebui să aibă un grad de aur fin de 999,9, sau mai este descris ca aur de 24 Kt. Certificatul producătorului trebuie atașat lingoului. Fără el, banca nu vă va cumpăra metalul înapoi. Cele mai bune sunt lingourile cu timbre de aur sunt cele ale rafinăriilor Valcambi, Heraeus, Umicore sau Perth Mint. Aceste companii sunt certificate de London Bullion Market Association (LBMA). Lingourile sunt ușor de vândut. Barurile mici de până la 5 grame nu sunt potrivite ca investiție financiară, deoarece diferența dintre prețul de cumpărare și cel de vânzare este prea mare.

La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați monede de aur?

Monedele de aur sunt piese de valoare mică, dar care reprezintă totuși o investiție în aur apreciată la valoarea sa monetară. Prețurile monedelor sunt determinate de valoarea aurului de la ICE – International Currency Exchange. Cele mai faimoase monede printre colecționari și investitori sunt Krugerrand, Maple Leaf, Australian Nugget / Kangaroo, Vienna Philharmonic sau American Eagle. Prin urmare, investiți numai în astfel de monede de investiții recunoscute internațional ale căror prețuri de cumpărare și vânzare sunt stabilite zilnic. Monedele de colecție, medaliile sau bijuteriile din aur nu sunt investiții potrivite, deoarece se vând greu.

Care sunt cele mai bune locuri de unde puteți cumpăra aur?

În primul rând, lingourile și monedele, recomandat ar fi să le cumpărați de la bănci. Și nu sunt atât de multe bănci care vând aur la noi în țară. Nici măcar acele bănci care vând aur nu o fac în toate sucursalele lor. Iar principalul aspect care trebuie luat în calcul, este acela că băncile vând aur cu un adaos comercial mare (diferența dintre prețurile de cumpărare și de vânzare este diferită). Prin urmare, dacă veți cumpără aur în acest fel, nu vă veți asigura o anumită marjă de profit. Sau vă veți reduce semnificativ profitul pe viitor. Pe de altă parte, comandarea aurului online, este cea mai convenabilă modalitate prin care puteți cumpăra aur. Cei drept, vă oferă cel mai mare anonimat posibil. Dealerii serioși procesează online datele sensibile folosind standardul de criptare SSL.

Cum să depozitați corect aurul?

Dacă doriți să vă păstrați aurul într-un seif acasă, nu ar trebui să vă gândiți doar la hoți atunci când căutați o ascunzătoare potrivită, ci și să luați în considerare și alte pericole,  precum incendiul. Un seif certificat antifoc este mai convenabil și, probabil, mai sigur: puteți stoca câteva kilograme în el, deoarece un lingou de aur cu o greutate de un 1 kilogram și care valorează mai mult de 30.000 de euro, este mai mic decât majoritatea smartphone-urilor standard. Prețul de pornire al unui astfel de seif, este de aproximativ 1200 de lei.

Cum să vindeți aurul?

Indiferent dacă doriți să vindeți lingouri sau monede, există mai multe metode de a vinde aur în siguranță. Printre modalitățile de efectuare a tranzacției se numără: vânzarea de aur online, vânzarea de aur la casa de licitații, vânzarea de aur către un comerciant sau bancă sau vânzarea de aur la casa de amanet. Dintre toate acestea, cea mai ușoară metodă de a vinde, se dovedește a fi vânzarea aurului pe Internet. Cu toate acestea, poate fi puțin incomodă și într-o anumită măsură riscantă din prisma incertitudinii metodei de plată. Pe de altă parte, cea mai bună modalitate de a vinde aur, este de a alege cu atenție un comerciant, (cum ar fi o bancă sau o persoană juridică) care vă poate oferi siguranța unei vânări rapide și sigure. În acest fel, dvs. care vindeți aurul, vă asigurați că metoda de plată va fi respectată, iar cel care cumpără de la dvs., se va asigură că aurul achiziționat, va fi real sau în stare pură.

Acordă o notă acestui articol!
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!