Home Afaceri Danemarca a început să ofere credite ipotecare pe o perioadă de 20 de ani cu rata dobânzii – zero
Afaceri

Danemarca a început să ofere credite ipotecare pe o perioadă de 20 de ani cu rata dobânzii – zero

Urmareste-ne pe Google News

Un alt capitol din istoria creditului ipotecar. Danemarca, țara ale căror instituții financiare nu fac parte din zona euro (BCE), au început să manifeste disponibilitatea de a oferi împrumuturi gratuite.

Nordea Bank Abp a anunțat că va începe să ofere împrumuturi pe 20 de ani cu rată fixă, care va fi zero. Acesta este primul caz de acest fel în lume.

Jyske Bank A/S, a treia cea mai mare bancă din Danemarca, a anunțat luni, 5 august, că va începe să emită credite ipotecare pe o perioadă de 10 ani cu o dobândă de minus 0,5%. Danezii pot obține, de asemenea, credite ipotecare pe 30 de ani cu o dobândă de 0,5%.

În plus, Nordea nu percepe nici o dobândă, iar banca se pregătește pentru posibilitatea de a oferi împrumuturi pentru locuințe de până la 30 de ani cu rate negative (dobândă cu minus). În prezent, ratele pentru ipotecile fixe pe 30 de ani sunt în medie de doar 0,5% în Danemarca.

„Împrumutul nu a fost niciodată mai ieftin”, a spus analista șefă a băncii Nordei, Lise Nytoft Bergmann. Ne așteptăm să contribuie la creșterea prețurile locuințelor” – a adăugat ea.

“Deși aceasta este o veste bună pentru cumpărătorii de apartamente, ea a spus că situația este „aproape înfricoșătoare”.

“Este incomod să crezi că investitorii sunt dispuși să împrumute bani pe o perioadă de 30 de ani și să obțină doar 0,5% pentru asta.” „Arată cât de speriați sunt investitorii de situația actuală pe piețele financiare și că se așteaptă să dureze foarte mult timp înainte ca lucrurile să se îmbunătățească.” – a adăugat ea.

“- Oare când se va întâmpla această minune și în România? ;))”

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!