Home Frumusete, Nou De ce apar bubițe roșii și acnee (puncte albe, comedoane și coșuri) pe un tatuaj?
FrumuseteNou

De ce apar bubițe roșii și acnee (puncte albe, comedoane și coșuri) pe un tatuaj?

Urmareste-ne pe Google News

Din ce în ce mai mulți dintre dvs., optați să vă faceți cel puțin un tatuaj. Cu toate acestea, chiar dacă ați urmat toate instrucțiunile, bubițele roșii și acneea, care este caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coșuri, sunt contraindicații pe care probabil le-ați luat deja în considerare din momentul în care ați decis să vă faceți un tatuaj. În majoritatea cazurilor, aceste erupții pe tatuaj, care sunt însoțite de mâncărime, pot apărea la scurt timp după ce vă terminați tatuajul, și, în general, ar trebui să observați cum dispar după primele 2-3 săptămâni. Dar, de ce apar bubițe roșii și acnee pe un tatuaj și cum să scăpați de acestea? 

Care sunt cauzele apariției bubițelor roșii și acneei pe un tatuaj?

Principala cauză a bubițelor roșii și acneei la un tatuaj proaspăt este alergia. Totul provine din reacția pe care o are corpul dvs. la introducerea acelor care străpung pielea și care induc o ruptură în bariera pielii. De asemenea, această reacție reprezintă și un fel de „șoc” al organismului față de cantitatea de corp străin introdusă în el (adică vopsea). Fenomenul se caracterizează prin mâncărime a tatuajului care se umflă – uneori după expunerea la soare – și leziuni mai mult sau mai puțin importante, care sunt de obicei un efect al mâncărimii.
Pe de altă parte, problema bubițelor roșii sau acneei poate proveni și din urma reacției tatuajului cu conținutul ridicat de sodiu din transpirație. Explicați ar fi că la tatuare, un ac sau un pachet de ace este străpuns în piele de până la 3000 de ori pe minut pentru a injecta cerneala. Acul pătrunde în al doilea strat de piele, cunoscut și sub denumirea de „dermă”. Exact aici se află glandele sudoripare. Similar cu o tăietură sau o răzuire, așa-numita membrană bazală, care se află sub primul strat de piele, este rănită și trebuie să se formeze din nou la tatuare. Acest lucru are legătură cel mai probabil cu apariția unei defecțiuni a glandelor sudoripare din cauza inflamației sau a intoxicației cu culoarea. Drept urmare, glandele sudoripare nu mai sunt capabile să se asigure că sodiul este absorbit și astfel se dezvolta o reacție între acesta și compușii tatuajului, prin urmare, favorizează apariția bubițelor roșii și acneei, o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri.

Cu toate acestea, în acest caz, bubițele roșii sau acneea apărută la nivelul pielii tatuajului poate fi o consecință a pielii uscate sau a pielii grase, adică atât lipsa și excesul de hidratare, cât și un posibil dezechilibru hormonal (mai ales dacă coșurile apar în mai multe zone) sau a unei posibile alergii cu ceva care a intrat în contact această zonă a pielii, indiferent de tatuaj. De exemplu, poate exista o alergie la țesătura unui nou articol vestimentar, la săpun sau la gelul utilizat, la contactul cu o plantă care provoacă erupții cutanate etc.

Cum se tratează bubițele roșii și acneea de pe un tatuaj?

Dacă se formează bubițe roșii, puncte albe, puncte negre (comedoane) și coșuri pe tatuaj, acestea trebuie lăsate în pace, nu trebuie stoarse pentru a evita deteriorarea tatuajului. Păstrați-vă pielea hidratată și veți vedea că acneea va dispărea de la sine și nu va lăsa nici o leziune. Nu le zgâriați și nu le atingeți cu mâinile murdare, deoarece acest lucru ar putea favoriza dezvoltarea infecției.

Bubițele roșii, punctele albe, punctele negre (comedoane) și coșurile de pe tatuaj dispar de obicei singure în câteva zile și nu este nimic îngrijorător. Dacă, pe de altă parte, erupția cutanată este extinsă și prezintă mâncărime, ar putea fi o reacție alergică, în acest caz vă recomandăm să vă prezentați imediat la un medic dermatolog pentru a vă prescrie un unguent cu steroizi sau corticosteroizi.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!