Home Nou De ce pătează fierul de călcat?
Nou

De ce pătează fierul de călcat?

Călcatul hainelor este o treabă de uz casnic pe care o desfășurăm în majoritatea zilelor pentru a ne asigura că nu au cute. Cu toate acestea, uneori observăm că aparatul de călcat lasă pete pe țesătură. În acest caz, cu siguranță nu vom fi deloc fericiți ca un fier vechi sau uzat să ne murdărească rufele proaspăt spălate. Dar, de ce pătează fierul de călcat? În cele ce urează, vom încerca să aflăm câteva cauze posibile ale petelor pe haine lăsate de fier.

Datorită folosirii frecvente, în timp, talpa fierului, adică partea care intră în contact cu materialul țesăturilor, se poate murdări. Depozitele de murdărie acumulate pe talpa fierului pot pata țesătura atunci când o călcăm. În plus, murdăria se poate lipi de țesătură și poate împiedica alunecarea corectă a fierului. Este important să efectuăm o curățare regulată a tălpii și a orificiilor pentru aburi. Pentru a le curăța, putem utiliza un burete înmuiat în apă și săpun și stors perfect, astfel încât să fie doar umed. Putem folosi și apă cu oțet de vin alb și sare fină. Este necesar să deconectăm fierul de la sursa de alimentare și să efectuăm curățarea numai atunci când este rece.

O altă posibilă explicație poate fi apariția depunerilor de calcar în rezervorul aparatului, care pot produce urme galbene, urâte și deosebit de vizibile pe culorile deschise. Prin urmare, pentru a evita petele pe rufe, ar trebui să folosim apă demineralizată, filtrată sau chiar apă de ploaie atunci când umplem recipientul cu apă pentru aburi. Pentru a îndepărta calcarul din recipientul de apă pentru abur și de pe talpa fierului, putem folosi oțet de vin alb sau un produs special de curățare.

De asemenea, o altă explicație a petelor lăsate de fierul de călcat, este aceea că temperatura a fost setată prost (prea rece). Prin urmare, este important să reglăm cu atenție temperatura, setând-o din termostatul (butonul de reglare al temperaturii) și butonul de control al aburului, folosind setările de temperatură internaționale.

Vechimea poate fi o altă cauză, care ne poate ajuta să răspundem la întrebarea de ce pătează și murdărește hainele fierul de călcat. Dacă este foarte vechi, poate că este timpul să-l înlocuim cu unul nou.

O ultimă explicație, țesăturile prea rigide (exces de amidon) tind să lase urme de arsură mai ușor. Pentru a îndepărta o urmă de amidon, scufundăm partea colorată în apă caldă și oțet de vin alb.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!