Când cumpărați peleți, ar trebui să analizați întotdeauna evoluția prețului. În mod tradițional, cea mai bună idee de a achiziționa peleți este primăvara sau vara, atunci când materialul combustibil este mai puțin căutat. Dar de unde este cel mai bine să cumpărați peleți? Aflați din materialul următor de unde puteți să cumpărați peleți de lemn la cel mai bun preț din oferta concurențială a furnizorilor, pentru a vă încălzi întreaga iarnă.
Cuprins
Peleți – sfaturi de cumpărare
Peleții sunt unul dintre cei mai avantajoși combustibili, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere al impactului asupra mediului. Trebuie însă să aveți grija să alegeți un produs de calitate, fără lianți chimici și realizat doar din deșeuri naturale de lemn. De asemenea, un al lucru care este important când cumpărați peleți, va trebui să evitați escrocheriile, încercând să plătiți prețul corect pentru combustibilul termic. În acest scop, primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a găsi peleți buni și la ofertă, este să dați o tură prin diferitele magazine fizice specializate în vânzarea produselor pentru bricolaj sau în vânzarea produselor agroalimentare, chiar și în supermarketuri. Peleții de lemn pot fi cumpărați individual la saci de 10 până la 15 kg sau la paleți de 60 până la 70 de saci de 15 kg. În luna aprilie sau mai ar fi cel mai recomandat să o faceți, deoarece cerere este mai scăzută, iar magazinele sunt nevoite să aplice un discount de până la 10% pentru a scăpa de marfa nevândută din depozite. Așadar, cumpărarea peleților este astfel mai puțin costisitoare, însă după achiziționare va trebui să vă asigurați că depozitați peleții într-un loc uscat, ferit de umiditate.
Puteți găsi cu ușurință cei mai ieftini dealeri de peleți din România. Iată unde sunt cele mai bune oferte de pe piață:
- Leroy Merlin: este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a găsi peleți la oferta. În special, aici puteți găsi reduceri avantajoase la achiziționarea de paleți pentru iarnă.
- Dedeman: devenit cel mai mare retailer de produse de bricolaj din România și având investitori români, oferă o gamă vastă de peleți, care pot fi rezervați la prețuri reduse doar în lunile de vară.
- Hornbach: de origine germană, acest magazin de bricolaj poate fi locul potrivit pentru a găsi peleți de calitate pentru centrala dvs.
În ceea ce privește alte magazine care comercializează peleți mai ieftini, o idee bună este să contactați și comercianții specializați din zona dvs., care nu numai că vă pot oferi produse la un preț bun (mai ales dacă cumpărați la vrac) , dar în același timp vă pot ajuta să alegeți cel mai recomandat produs pentru tipul dvs. de centrală.
Achiziționați peleți online
Dacă nu aveți timp să mergeți fizic prin magazine, cea mai bună opțiune ar fi comandați peleți de pe Internet, deoarece unele magazinele online au oferte mai atractive decât magazinele clasice. Cu un clic de mouse, puteți comandați întotdeauna peleți mai ieftini și de mai multe tipuri, inclusiv cei care nu se găsesc în magazinele românești și, de asemenea, vă puteți bucura de livrare direct acasă. Magazine online unde puteți găsi peleți mai ieftini sunt:
- Emag: cel mai cunoscut magazin online din țara noastră, vă poate livra peleții în două zile lucrătoare. În saci sau în vrac, aveți garanția că veți primi peleți de calitate, livrați în cele mai bune condiții.
- Amazon: acest gigant online livrează produse de ceva timp și în România, care vin direct din Germania atâta timp cât plătiți transportul. Prin urmare, site-ul oferă posibilitatea de a achiziționa peleți de la dealeri străini, care vând peleți franțuzești, americani și germeni.
- Contactați site-ul web al producătorului: cea mai bună modalitate de a alege o marcă de peleți preferată este să contactați producătorul prin intermediul site-ului său web. Producătorii importanți de peleți din România sunt: Holzindustrie Schweighofer SRL (schweighofer.ro); Eco Wood (ecowood.ro); Ecoforest (ecoforest.ro);, și multe alte companii.
Cumpărarea peleților de calitate
Pentru a fi siguri de calitatea bună a peleților, este recomandat să luați în considerare informațiile prezentate pe etichetă, în special cele legate de certificare și clasificare. Totuși, certificarea nu este obligatorie, dar este mai bine să nu cumpărați peleți care nu o au. Principalele certificări ale calităţii pentru peleţii disponibili pe piaţa europeană sunt DINplus şi Ö-Norma M7135. În ceea ce privește clasificarea, sunt identificate trei clase care sunt A1, A2 și B. Peleții clasificați cu litera B nu sunt potriviți pentru uz casnic.
De asemenea, eticheta produsului ar trebui să conțină informații de care trebuie să țineți cont. Aceste informații se referă la nivelul de nivelul de umiditate, reziduul de cenușă și puterea calorică. Luați aminte că un pelet bun are o rată de umiditate cel mult 7%, în timp ce reziduul de cenușă are în jur de 1,2% în timp ce puterea calorică ar trebui să fie în jur de 5 kWh/kg.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.