Home Nou Dimensiuni uși culisante/glisante: lungimi, lățimi și grosimi standard
Nou

Dimensiuni uși culisante/glisante: lungimi, lățimi și grosimi standard

Urmareste-ne pe Google News

O adevărată soluție pentru economisirea spațiului, ușa culisantă/glisantă este, de asemenea, deosebit de estetică. Există mai multe tipuri de uși glisante (cu buzunar sau suprapunere) disponibile într-o mare varietate de materiale și dimensiuni. Pentru a alege o ușă culisantă/glisantă potrivită în funcție de nevoile dvs. de instalare, dorințele și bugetul dvs., urmați ghidul nostru.

Ce dimensiuni au ușile culisante/glisante?

Există o serie de lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când achiziționați uși culisante/glisante. Primul și cel mai important lucru este dimensiunea corespunzătoare, astfel încât ușa dvs. culisantă să se potrivească perfect exact după aceea. Dimensiunile ușii se referă la mărimea (înălțimea și lățimea) deschiderii pe perete. Acestea la rândul lor determină, de asemenea, câte cercevele sunt necesare și ce tipuri de deschidere permit. Acest lucru asigură și o precizie optimă la potrivirea ușii și ușurința în montaj.

Dimensiunile standard ale ușilor glisante/culisante sunt 215 cm înălțime și 85 cm lățime. Cu toate acestea, există mai multe lățimi care pot fi adaptate în funcție de proiectul dvs. (60, 75, 85, 95, 93, 96, 102, 105, 115 sau 125 cm pentru o singură foaie și până la 250 cm pentru două foi). Există formate de uși XXL(de la 103 cm lățime și până la 123 cm) șiuși culisante duble care își găsesc locul în încăperi mari sau vă permit să despărțiți și să modulați spații.

Înălțimile pot varia și ele:202, 205, 206, 213, 215, 220, 250 și 260 cm, dar unele modele pot fi tăiate. O înălțime a ușii mai mare de 205 cm oferă mai mult confort de utilizare pentru persoanele înalte și mai multă estetică pentru tavanele înalte.

De asemenea, grosimea ușilor culisantepoate varia în funcție de material și de dimensiunea ușii, între 2 cm și 5 cm sau mai mult în cazul celei de lemn, dar întotdeauna mai puțin de un centimetru în cazul celei de sticlă (6 până la 8 mm în general).

Cum să alegeți lățimea și lungimea ușii culisante/glisante?

Înainte de a alege o lățime a ușilor dvs. glisante sau culisante, va trebuie să luați în considerare următoarele modele:

  • 60 cmlățime corespund trecerii unei persoane. Acest tip de ușă poate fi instalat în toaletă, de exemplu.
  • 75 cm lățime sunt concepute pentru a fi instalate la intrarea într-un living.
  • 85 cm lățime oferă o deschidere mai largă și permite trecerea mobilierului voluminos. Sunt potrivite pentru intrarea în bucătărie sau pentru un living.
  • 93 cm sunt lățimi necesarepentru a permite trecerea unui scaun cu rotile.

Concluzia este simplă, lățimea minimă a ușii este de 75 cm. Înălțimea sa minimă ar trebui să fie de 194 cm. În consecință, trecerea pe sub o ușă glisantă trebuie să fie de minim 194×75 cm.

Cum să montați o ușă culisantă/glisantă?

În primul rând, ar trebui să verificați cu atenție dimensiunile ușii și să vă asigurați că peretele dvs. este perfect drept. Apoi, puteți trece la montarea întregului sistem de culisare pe sol și/sau la o înălțime corespunzătoare configurației dvs. Localizați punctele de fixare al șinei la câțiva zece centimetri deasupra deschiderii și apoi marcați marcați aceste puncte cu un creion. Găuriți, introduceți diblurile și înșurubați elementele de fixare ale șinei, apoi șina în sine. După ce ați terminat de instalat șina, puteți începe să instalați ușa glisantă. Apoi trebuie doar să reglați înălțimea. Odată ce întregul sistem este la locul său, iar ușa se deschide bine, este timpul să instalați banda de finisare dacă este necesar. Apoi, pur și simplu montați accesoriile, în special mânerul și/sau broasca.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!