Ceaiul este o alternativă sănătoasă la cafeaua din diminețile obositoare. Pentru specialiștii în nutriție, cafeaua băută pe stomacul gol, care este atât de populară, poate declanșa probleme digestive și poate altera sistemul nervos. Pe de altă parte, ceaiul nu numai că este mult mai blând cu stomacul și cu sistemul nervos, ci conține și teină, care este mai puțin agresivă decât cofeina. Dar ce ceai este bine să bei dimineața? Răspunsul al această întrebare, îl puteți afla din următorul material.
Cuprins
Ceaiul de dimineață
Un ceai dis de dimineață sau o infuzie la micul dejun îți va face întotdeauna bine la organism. Există numeroase studii care au demonstrat diferitele beneficii pe care aceste băuturi le conțin. Așa încât, după o noapte întreagă fără lichide, este important ca organismul tău să își poată reechilibra echilibrul hidric, garanție a bunei funcționări a organelor, dar și a frumuseții pielii tale. Dar ce ceai poți bea când te trezești din somn dimineața?
Cele mai recomandate ceaiuri înainte sau la micul dejun sunt:
Ceai de ghimbir
Cel mai bun ceai care poate fi băut dimineața pe stomacul gol pentru a avea vioiciune și sănătate, este cel de ghimbir. La urma urmei, ghimbirul conține vitaminele A, grupele B, C, aminoacizi și minerale (fosfor, zinc, fier, potasiu și magneziu). De aceea, ceaiul de ghimbir este foarte benefic pentru sănătate, ajută la tratarea problemelor intestinului și la ameliorarea arsurilor la stomac. Prin urmare, o ceașcă dimineața ar putea trata unele simptome precum greața sau stomacul deranjat.
De asemenea, are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular (întărește mușchii și vasele de sânge, subțiază sângele), tractului gastrointestinal (elimină toxinele, ameliorează excesul de gaze), stimulează creierul și curăță ficatul și, de asemenea, sporește potența.
În plus, ceaiul de ghimbir previne răcelile. Și este indicat pentru pierderea în greutate, deoarece ajută la accelerarea metabolismului.
Ceai de păpădie
Un alt ceai bun care poate fi băut pe stomacul gol, este cel de păpădie. Această plantă erbacee ajută în lupta împotriva tulburărilor digestive. De asemenea, contribuie la purificarea ficatului și a rinichilor.
Păpădia este bogată în vitamina A și C și minerale, precum calciu și potasiu. Datorita proprietăților sale diuretice este capabilă să crească secreția biliară. Cu toate acestea, planta este contraindicată persoanelor însărcinate.
Ceai verde
Ceaiul verde este considerat unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri și băuturi din lume. Planta din care este făcut acest ceai oferă o cantitate mare de antioxidanți și minerale. Și datorită conținutului său de cofeină, a devenit cel mai popular înlocuitor al cafelei. Dar efectele sale revigorante nu sunt singurul motiv pentru care atât de mulți oameni apelează la acest ceai verde. Aceștia spun că după micul dejun sau la mijlocul dimineții, ceaiul verde le oferă toată energia de care au nevoie pentru a-și face programul zilnic.
Ceai negru
Ceaiul negru conține substanțe care acționează asupra sistemului nervos central, ajutându-te să începi ziua cu energie. În plus, îți oferă o senzație de sațietate care te va ajuta să îți menții silueta. În plus, această băutură este una dintre cele mai bune diuretice, reconfortante, astringente și antioxidante naturale.
Ceai roșu
Ceaiul roșu activează arderea grăsimilor și combate retenția de lichide, ideal dacă ții dietă. În plus, unele soiuri, precum Pu-erh, au calități antidepresive. Ceaiul roșu acționează ca un ușor euforizant, ridicând nivelul de energie și îmbunătățind starea de spirit.
Alte infuzii pe care este bine să le bei dimineața
Infuziile pentru o digestie ușoară și corectă, precum cele de tei, mușețel, mentă, cimbru, busuioc sau anason sunt ideale pentru cei cu probleme digestive, supraponderali sau probleme legate de stres. Prin urmare, nu trebuie să ratezi ocazia să le încerci.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.