Home Nou, Tehnologie Edward Snowden spune de ce nu este indicat să utilizați WiFi
NouTehnologie

Edward Snowden spune de ce nu este indicat să utilizați WiFi

Edward Snowden, fost angajat în serviciul de pază din sectorul tehnic al serviciului de spionaj american al CIA și NSA, ne oferă o serie de sfaturi cu privire la protecția datelor personale: Agentul secret expune motivele pentru care nu ar trebui să porniți routerul WiFi și nu ar trebui să vă transformați telefonul într-un hotspot. Motivul fiind; guvernul american poate avea acces la ceea ce faceți pe web.

În prezent, telefonul dvs. mobil este în mare parte silențios, dar mai ales un spion constant. În prezența lui, aproape că nu există secrete, fiindcă procesează aproape orice sunet. Cu toate acestea, senzația neplăcută de spionaj și supraveghere crește vizibil în zilele noastre, iar cererea pentru un telefon mobil sigur nu mai este doar pentru denunțători, ci și pentru simplii utilizatori.

Sistemul de operare Android și iOS poate spiona cetățenii

Snowden ne oferă sfaturi pentru a ne proteja confidențialitate atunci când utilizăm sistemele de operare comune. În trecut, au existat cazuri în care s-a demonstrat că Android și iOS nu sunt atât de sigure pe cât și-ar dori să fie și în cele din urmă aplicațiile asociate prezintă vulnerabilități. “Dacă aș configura astăzi un smartphone, aș folosi @GrapheneOS @ DanielMicay ca sistem de operare de bază.”, scrie informatorul.

El ar desface microfonul, dar a lăsat antenele instalate pentru WLAN, Bluetooth și altele asemenea. Le-ar opri atunci nu ar avea nevoie de ele. Pentru navigare, fostul analist CIA folosește și rețeaua proxy a proiectului Tor.

“Aș refuza permisiunile de rețea oricărei aplicații care nu are nevoie de ea folosind un firewall de aplicație.” evidențiază Snowden în postarea sa.

De asemenea, fostul colaborator pe partea de informații strict secrete ale serviciului de spionaj american, spune:“Nu aș folosi WiFi acasă, deoarece hărțile globale ale ID-ului unic al fiecărui punct de acces wireless – inclusiv al tău – sunt gratuite și sunt actualizate constant. As folosi ethernet; da, ethernet la un telefon.”

 

De asemenea, pentru e-mailuri, blocarea anunțurilor și multe alte puncte, principalul inamic public american are o altă opinie și sfaturi pentru dvs.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!