Home Diverse, Frumusete Este bine să îți razi părul?
DiverseFrumusete

Este bine să îți razi părul?

Pierderea densității părului este una dintre problemele estetice care afectează cel mai mult bărbații și, din ce în ce mai mult, femeile. În disperare, cei afectați apelează la diverse soluții miraculoase pentru a-l face să crească mai repede sau pentru a evita chelia, cum ar fi raderea părului, și cu toate că nu este întotdeauna cea mai recomandată soluție. Prin urmare, în cele ce urmează vom încerca să răspundem la întrebarea: este bine să îți razi părul? Deci, haideți să vedem!

Raderea părului nu-l face să crească mai repede!

Raderea parului nu are nicio legătură cu creșterea mai rapidă; acesta este un mit fals. Majoritatea studiilor științifice au arătat că rata de creștere a părului este aceeași pentru orice persoană, indiferent dacă parul din cap a fost ras sau tuns în mod normal. Prin urmare, parul din cap nu trebuie bărbierit în scopul de a-l face să crească mai repede și, de asemenea, mai gros.

Deci, nu există dovezi că părul odată ras, devine mai gros. Cu toate acestea, este adevărat că poate exista această impresie, deoarece fiind mai scurt, este mai rigid la atingere. Dar nu are nicio legătură cu grosimea, deoarece părul pe măsură ce crește devine mai subțire.

Dacă îți razi părul devine mai închis la culoare?

Răspunsul este același: studiile științifice nu au reușit să demonstreze că există o relație directă între părul ras și culoarea părului. Faptul că poate părea mai întunecat, se datorează faptului că nu a fost remarcat în fața luminii solare puternice, care scoate în evidență adevărata sa luminozitate.

Deci, pe scurt, este rău sau bine să îți razi părul?

Răspunsul este că, nu este nici rău, nici bine să îți razi/bărbierești părului. Dar, cei care se plictisesc de aspectul părului și doresc o schimbare de look, îl pot rade, însă este doar alegerea lor de natură pur estetică!

Dacă îți razi părul nu mai faci chelie

Odată cu instalarea cheliei, mulți aleg să își radă părul, și fac acest lucru în scopul evitării zonelor lipsite de păr pe scalp, deoarece tind să creadă că prin bărbieritul capului, le va crește mai mult păr. Acesta este, de asemenea, un mit fals, în ciuda faptului că este o credință foarte răspândită, în special în rândul bărbaților.

Această este faza aceea de disperare a unor persoane care observă că le cade parul și chiar speră într-o soluție salvatoare. Cu toate acestea, cei care își bărbieresc părul pentru a evita chelia și pentru a crește mai mult păr, fac o greșeală care poate avea chiar consecințe negative, deoarece rasul capului irită pielea și este posibil ca părul să crească mai subțire. Acest lucru ar face zonele de chelie și mai vizibile decât erau.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!