Înghițirea cuburilor de gheață într-o zi caldă de vară vă poate răcori cu siguranță, dar dacă aveți pofte dese de gheață, s-ar putea să vă dezvăluie altceva. În cele ce urmează, vă explicăm dacă este rău sau bine să mâncați cuburi de gheață.
Este bine să mănânci cuburi de gheață?
Dacă vă întrebați dacă este bine să mâncați gheață în mod obișnuit și frecvent, atunci răspunsul este categoric NU. Chiar dacă vi se pare inofensiv acest obicei, crezând că este doar apă înghețată, trebuie reținut faptul că gheața afectează în primul rând dinții și gingiile și vă poate inflama tendoanele și ligamentele maxilarelor. De aceea, dacă mestecați frecvent cuburi de gheață riscați să vă slăbiți întreg aparatul dento-maxilar.
Acesta este motivul pentru care consumul de cuburi de gheață în mod repetitiv vă poate slăbi dinții și afecta sănătatea, motiv pentru care nu este recomandat să faceți din asta un obicei.
De ce simt nevoia să mestec cuburi de gheață?
Consumul de gheață este o dependență care afectează toate vârstele. Nevoia de a gheață este adesea legată de deficiența nutrițională, și chiar există un termen medical pentru a-o caracteriza, care este denumit pagofagie – o afecțiune în care pacientul nu poate evita mestecarea acestui ingredient, suferind de anxietate și disconfort atunci când nu o face.
Pagofagia este de fapt o dependență care poate dezvălui o problemă de deficiență de fier și posibil anemie.
Pentru a evidenția legătura dintre consumul de cuburi de gheață și deficiența de fier, un studiu a evaluat comportamentul a 81 de pacienți cu anemie cu deficit de fier și a constatat că pagofagia este o formă comună de pica, adică o boală caracterizată prin pofte de substanțe non-nutritive.
Dintre aceste persoane, 16% dintre participanții care au avut pagofagie au fost ușurați de simptomele lor suplimentând consumul de fier, care a indicat o recuperare a hemoglobinei.
Prin urmare, dacă simțiți nevoia să consumați frecvent gheață, este indicat să efectuați un test de sânge, pentru a vedea dacă este un simptom provocat de anemie, adică deficiență de fier în sânge.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.