După actual sexual menstruația, întârzie o zi, două zile, trei zile, patru, o săptămână! În acest moment este foarte probabil să vă gândiți că ați putea fi însărcinată. Cu toate acestea, există alte motive pentru care se întâmplă acest lucru, așa că vom explica care sunt cauzele pentru care întârzie menstruația. În aceste articol dorim să vă lămurim dacă este normal să întârzie menstruația după actul sexual sau nu este.
Este normal să întârzie menstruația după actul sexual?
Există femei care consideră că întârzierea menstruației nu are legătură cu contactul sexual, dar există și acelea care chiar sunt convinse că este cauzată de acestă activitate. Principalul adevăr este acela că nu este deloc normal să întârzie menstruația după sex.
În unele cazuri, după relațiile sexuale pot exista schimbări în ciclul menstrual, dar nu este un lucru obișnuit și firesc ca relațiile să influențeze acest proces ciclic, în special să întârzie apariția menstruației lunare.
Este normal să întârzie menstruația în prima luna după actul sexul?
Răspunsul este identic cu cel de la întrebarea anterioară. Deci, din nou, adevărul este că NU este normal ca menstruația să fie întârziată atunci când vă pierdeți virginitatea.
În rare cazuri când se întâmplă acest lucru, se datorează, în principalnervilor și tensiunii înregistrate în timpul și chiar după această situație, deoarece primul contact sexual implică o mare povară emoțională. O altă cauză frecventă o reprezintă ciclul menstrual neregulat, situaţie în care trebuie să consultați un endocrinolog, care vă va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi veți primi un tratament corespunzător.
În CONCLUZIE: pentru a scăpa de orice „bănuială” atunci când ați avut contact sexual neprotejat (sau s-a rupt prezervativul), mai ales dacă ciclul a întârziat mai mult de 7-10 zile, trebuie să faceți urgent un test de sarcină sau să mergeți la medicul ginecolog.
Din ce cauză întârzie menstruația?
Cauze generale posibile în cazul întârzierii ciclului menstrual: răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale (chist ovarian, ovar polichistic, etc.), sarcină,…