Home Diverse Cum se elimina mirosurile de mucegai si umiditate din dulapuri?
Diverse

Cum se elimina mirosurile de mucegai si umiditate din dulapuri?

Mirosul neplăcut de mucegai și umiditate din interiorul dulapurilor reprezintă o problemă frecventă care se poate elimina eficient cu anumite ingrediente naturale și necostisitoare. Descoperiți care sunt cele mai bune soluții pentru a elimina mirosul neplăcut de mucegai și umiditate din dulapuri.


Miros închis în sertare, miros de mucegai în dulapuri, miros de umezeală, miros urât de mucegăi și a mobilier vechi … Acestea sunt cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm atunci când în casă există scurgeri de apă sau umezeală. Umiditatea declanșează un număr mare de probleme, mirosul urât și mucegaiul sunt doar o parte din probleme care apar datorită prezenței diferitelor ciuperci.


Iată care sunt pașii de urmat!

Înainte de a începe să eliminați mirosurile neplăcute din sertare cu ajutorul unor remedii, ar trebui să examinați dulapurile și căutați hainele pline de mucegai. Scoateți toate hainele din interior și sortați-le pe cele care trebuiesc curățate de mucegai și pe cele care doriți să le aruncați.

După ce goliți dulapurile verificați sursa de unde provine mucegaiul și mirosul foarte puternic de umiditate, cel mai bine este să goliți tot și să vedeți dacă în dulap ajunge apă sau condens. În acest caz, va trebui să remediați problema pentru a elimina mirosul urât de umiditate.


Top 5 cele mai bune soluții antimucegai și umiditate pentru dulapuri (mobilă).

Cărbunele elimină umezeala din dulapuri

Cărbunele activ este un aliat foarte eficient în eliminarea umidități și a mirosurilor neplăcute din dulapuri. Acest produs este identic cu cărbunele pentru grătar și este un element ideal în absorbția celor mai puternice mirosuri.

Luați un recipient, adăugați cărbune activ și lăsați-l în spatele dulapului pentru câteva zile. Aveți grijă, deoarece acest produs poate păta hainele. Îndepărtați-l de îndată ce umiditate este eliminată.

Orezul elimină mirosul din dulapuri

Unul dintre remediile bunicii care funcționează în mod surprinzător este orezul. Pare ciudat că un astfel de ingredient care se regăsește în casele fiecăruia poate ajuta la eliminarea mirosului urât din dulapuri. Secretul eficienței sale constă în capacitatea sa de a absorbi umezeala.

Luați o pungă mică (din pânză) de orez, circ ca 40 de grame, care pot fi închisă cu un șnur sau o panglică și plasați-o în interiorul șifonierului. De asemenea, puteți amplasa un vas sau alt recipient plin de orez pe fundul dulapului, care va absorbi umiditatea.

Cafeaua absoarbe excesul de umezeală și elimină eficient mirosurile

Cafeaua, de preferință proaspăt măcinată, este ideală pentru a absorbi și elimina eficient mirosul de umiditate din dulapuri. Puneți un recipient plin de cafea pe fundul dulapului și lăsați-l o zi întreagă, fără a deschide dulapul. După 24 de ore veți observa că mirosul rău nu mai există.

Oțetul elimină rapid mucegaiul

Oțetul este soluția perfectă, în special în cazul mirosului de mucegai. Atunci când mirosul urât este puternic, oțetul este soluția potrivită! Nu trebuie să-l amestecați cu apă sau alte lichide. Utilizați oțet din vin alb nediluat. De asemenea, în acest caz, trebuie să transferați oțetul într-o sticlă cu pulverizator și să pulverizați în sertarele care urmează să fie tratate și apoi lăsați sertarele să se usuce în aer liber. Nu trebuie să vă temeți că sertarul va mirosi a oțet, deoarece mirosul de oțet, spre deosebire de mirosurile urâte de mucegai sunt mai ușor de eliminat, asta fiindcă oțetul este mai volatil.

Remediu de la bunica pentru combaterea mucegaiului: bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii care ajută la eliminarea mucegaiului. Bicarbonatul este folosit pe post de remediu natural pentru curățarea casei, în special atunci când este amestecat cu argilă naturală.

Drept urmare, puneți în dulap un recipient cu bicarbonat de sodiu amestecat cu argilă și lăsați-l să acționeze timp o zi pentru a eradica complet mirosul de mucegai din dulapuri și din sertare.

3.7/5 - (4 votes)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!