Turmericul (curcuma) este un condiment natural de origine asiatică cunoscut de secole pentru proprietățile sale extraordinare și, deși nu poate fi considerat un adevărat medicament, tot mai multe studii și statistici confirmă proprietățile sale curative marcante. Dar este bun pentru hipertensiune arterială și pentru tensiune scăzută? Acest condiment special conține un compus puternic numit curcumină, un excelent antiinflamator cu proprietăți anticoagulante și antidiabetice, capabil, printre altele, să scadă Colesterolul LDL (rău), menține vasele de sânge sănătoase, dilată arterele, permițând sângelui să curgă mai lin.
Cuprins
Turmericul (curcuma) poate scădea tensiunea arterială?
Consumul de turmeric (de exemplu, savurând un ceai bun din plante cu turmeric și ghimbir ) poate fi util pentru combaterea hipertensiunii arteriale, unele studii, de fapt, au arătat că ingredientele active conținute în acest condiment sunt capabile să regleze expresia receptorului AT1. ( AT1R ) în artere, unul dintre vinovații hipertensiunii. De asemenea, antioxidanții găsiți în turmeric pot stabiliza stresul oxidativ și pot ajuta la disfuncția endotelială.
Hipertensiunea arterială sau (HTA) este o afecțiune care poate contribui la apariția diferitelor boli, inclusiv infarct miocardic, accident vascular cerebral și chiar tulburări de rinichi, motiv pentru care este extrem de important să țineți tensiunea arterială sub control și să vă asigurați că este întotdeauna la niveluri normale, o afecțiune care poate fi ținută sub control și prin practicarea constantă a unui exercițiu fizic și urmând o dietă sănătoasă.
De asemenea, în studiile clinice s-a demonstrat că curcumina din turmeric ajută la prevenirea îngustării vaselor de sânge, care poate crește tensiunea arterială. Acest efect este observat cu utilizarea fracțiunii izolate de turmeron și ulei de turmeric.
Studiile arată că curcumina poate provoca de fapt vasorelaxare, timp în care tensiunea din pereții vaselor de sânge este eliberată. Această acțiune permite un flux mai uniform al circulației, reducând tensiunea arterială.
Turmericul (curcuma) este contraindicat în tensiune arterială?
Nu ar trebui să existe contraindicații legate de aportul de turmeric la cei cu hipertensiune arterială. Într-adevăr, activitatea antioxidantă a curcuminei, adică capacitatea sa de a lupta împotriva radicalilor liberi, o face considerată o substanță protectoare împotriva bolilor cardiovasculare. De aceea, turmericul este sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este consumat în cantități rezonabile.
Turmericul poate fi periculos în doze mari, deoarece este menit să scadă tensiunea arterială. Dacă nivelul tensiunii arteriale scade prea mult sau prea repede, pot apărea complicații grave. Acestea pot include bătăi rapide ale inimii; febră mare; halucinații; și probleme cu stomacul, vezica biliară și rinichii. Ceea ce înseamnă că cei care au deja probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile de ficat, trebuie să ia măsuri de precauție atunci când folosesc turmeric.
Care este doza corectă de turmeric (curcumă) pentru scăderea tensiunii arteriale?
Cât de mult turmeric ar trebui să luați pentru efectele sale de scădere a tensiunii arteriale? Este important să înțelegeți că conținutul de curcumină din turmeric are o rată mare de absorbție și că există posibilitatea ca sistemul digestiv să nu poată descompună substanța cu ușurință. De aceea, este recomandat să luați turmeric amestecat cu ulei de măsline extravirgin. Totuși, în ciuda dificultății pentru organismul dvs. de a absorbi curcuma, luarea de la 3 până la 5 grame în fiecare zi (aproximativ o lingură sau puțin mai puțin în pulbere) are numeroase efecte benefice pentru hipertensiune arterială.
În ceea ce privește cantitatea pe care trebuie să o consumați atunci când suferiți de tensiune arterială scăzută, rețineți că nu există o doză universală de turmeric, deoarece gradul de tensiune poate varia de la individ la individ. Cu toate acestea, dozele utilizate în studiile disponibile, ajung adesea până la 1 g pe zi.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.