Această rețeta de gem de ananas, cunoscută și sub denumirea de dulceață de ananas, este un desert delicios. Este atât de savuroasă datorită combinației dintre gustul exotic al ananasului și aroma puternică a rozmarinului. Așadar, atâta timp cât aveți la îndemână acest fruct tropical și o plantă aromatică extraordinar de sănătoasă precum rozmarinul, puteți face o dulceață ideală pe care o puteți savura mai repede decât v-ați putea imagina. Dar haideți să aflăm cum se prepară gemul de ananas.
Rețetă: gem de ananas cu rozmarin
Fel de mâncare: gem, dulceață, desert…
Bucătărie: rețete de casă
Timp de pregătire: 20 de minute
Timp de gătit: 30 de minute
Timpul total: 50 de minute
Porții: 3 borcane
Cu doar 5 ingrediente, veți obține acest gem de ananas de casă.
Ingrediente
- 1 kg de pulpă de ananas
- 400 de grame de zahăr brun
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 păstaie de vanilie sau 1 lingură de esenţă de vanilie
- sucul stors de la 1 lămâie
Mod de preparare
- Treceți pulpa de ananas printr-o răzătoare cu ochiuri mari sau dați-o printr-un robot de bucătărie, cât să se mărunțească.
- Puneți ananasul mărunțit într-o oală cu laturile înalte împreună zahărul și gătiți-l timp de aproximativ 30 de minute. Nu uitați să amestecați din când în când.
- Cu 5 minute înainte să se facă gemul, adăugați rozmarinul tocat mărunt, esența de vanilie și zeama de lămâie.
- În momentul în care amestecul începe să se închege și ajunge la consistența pe care o preferați, luați gemul de pe foc (dacă folosiți păstaie de vanilie, acum este momentul să o eliminați din amestec).
- În acest moment, faceți testul farfurii: luați niște dulceață și turnați-o peste farfurie, apoi înclinați-o și observați; dacă gemul alunecă încet înseamnă că este gata de gustat.
- Puneți dulceața în borcane curate și uscate bine. Închideți-le etanș cu capace și păstrați-le la rece. Rezistă în borcane nesterilizate cam 2 săptămâni.
- Dacă vă e teamă că nu rezistă, puteți steriliza borcanele cu gem timp de 30 de minute la bain-marie și lăsa acolo să se răcească încet, în apa fierbinte.
Dulceața de ananas aromată, groasă, aurie și delicioasă este gata. O puteți savura în fiecare dimineață pe pâine prăjită, în clătite, în deserturi… Poftă bună!
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.