Pâinea este un aliment consumat de un număr semnificativ al populației, deoarece este ieftină și bogată în micro și macronutrienți. Există peste 150 de tipuri de pâine în întreaga lume. Cu toate acestea, când ne aflăm într-o brutărie sau într-un restaurant, avem posibilitatea de a opta între chifle sau între pâine. Dar care este diferența dintre chiflă și pâine? Răspunsul, îl vom afla din acest articol!
Ce este chifla?
Chifla este bucată mică de pâine, rotundă, și adesea feliată orizontal pentru a fi folosită ca parte a unui hamburger sau a unui sandviș. Ingredientele folosite pentru prepararea chiflei sunt aceleași ca și la pâine, adică apă, făină, drojdie și sare. În plus, în chifle pot fi adăugate ingrediente suplimentare, cum ar fi zahăr, susan, mac sau scorțișoară, pentru a avea un gust diferit.
Ce este pâinea?
Pâinea este un aliment de bază compus din făină, apă și drojdie. Aceste ingrediente se amestecă și se prepară aluat care este copt pentru a crea produsul final numit pâine. Datorită ușurinței cu care este fabricată, pâinea este folosită în întreaga lume și poate fi servită ca parte a micului dejun, prânzului sau a cinei.
Care este diferența dintre chiflă și pâine?
Cea mai mare diferență dintre chiflă și pâine este forma și dimensiunea acestora; pâinea poate fi coaptă în orice formă, cum ar fi rotundă, pătrată, împletită, triunghiulară etc, în timp ce chiflele se fac de obicei mici și rotunde, sau în formă de semilună, numite și corn. Ce-i drept, chiflele se numără printre așa-numitele „produse de patiserie mici”, a căror greutatea nu depășesc adesea 250 g, în timp ce pâinea se vinde și la kilogram.
O altă diferență între o chiflă și o pâine este grosimea cojii celor două produse de panificație; în general, coaja pâinii este mult mai groasă decât a chiflei.
Procesul de producție al pâinii este puțin diferit de cel al chiflelor; timpul total de coacere este mult mai mare la pâine decât la chiflă. Acest lucru se datorează în principal faptului că aluatul pâinii este mai voluminos decât al chiflei.
O ultimă diferență este aceea că, pâinea poate fi feliată și servită de una sau de mai multe persoane, în timp ce chifla este concepută pentru o singură porție.
Care sunt asemănările dintre chiflă și pâine?
Principala asemănare între chiflă și pâine, este aceea că ambele sunt pâini. Și, în general, cele două produse de panificație conțin mai puțin de 10 g zahăr și/sau grăsime la 90 g produs.
În plus, au astăzi în compoziția lor ingrediente similare, cum ar fi apă, drojdie, maia, sare, amelioratori de panificație etc. Totuși, ce trebuie să reținem este faptul că atât pâinea, cât și chiflele sunt disponibile în brutării, magazine și supermarketuri în variantele realizate din făină integrală.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.