Home Nou, Sănătate Iata cum se trateaza rapid aftele de pe limba
NouSănătate

Iata cum se trateaza rapid aftele de pe limba

Anumite alimente, medicamente, dar și aparatele dentare pot provoca dureri la nivelul gurii, și pot provoca, de asemenea bubițe numite ulcere aftoase sau afte. Analgezicele pot scădea durerile la nivelul gurii, însă există, de asemenea, o serie de remedii care pot ajuta la eliminarea aftelor și la scăderea disconfortului creat de acestea. Vedeți care sunt cele mai bune metode, inclusiv remediile naturiste care ajută la vindecarea bubițelor din gură!

Cum se tratează rapid aftele din gură?

Mai exact, puteți scăpa rapid de aceasta problemă cu un remediu foarte eficient. Peroxidul de hidrogen 3% (10 volume): înmuiați un pic de vată în peroxid de hidrogen și plasați-o direct pe rană. Această metodă nu dăunează, dar poate provoca anumite probleme de sănătate dacă se înghite o cantitate consistentă din această substanță, prin urmare, încercați să nu înghițiți peroxid de hidrogen.

Un remediu natural bun pentru a vindeca aftele pe limba este laptele de magneziu. Se amestecă un pic din această substanță într-un pahar cu apă caldă, apoi se face gargara. Repetați acest proces de 3-6 ori pe zi pentru a scăpa de aftoza bucală.

Un alt remediu împotriva bubelor din gură este bicarbonatul de sodiu, deoarece este bun anti-inflamator care elimină durerile atât de multe supărătoare provocate de bubițele de pe limbă. Ingerați în gura cu apă sau fără sau aplicați direct pe rana, o aplicare este suficient de eficientă. Acest remediu echilibrează pH-ul cavității orale, dezinfectează gura, elimină bacteriilor și grăbește vindecarea.

Există două plante care sunt foarte eficiente pentru tratarea aftelor de pe limba și din gură asta grație proprietăților sale calmante, antibacteriene și hrănitoare. Unii oameni au raportat o ameliorare a simptomelor și chiar dispariția aftelor după ce au folosit mușețel și gălbenele. În acest caz puteți faceți gargară sau să beți ceai de mușetel cu gălbenele, de preferință fără adaos de zahăr.

Apa de gură este, de asemenea este un remediu excelent pentru a vindeca aftele de pe limbă: antisepticele joacă un rol deosebit de important în sterilizarea rănilor, și prin urmare grăbește vindecarea aftelor bucale.

Medicamente pentru a vindeca aftele de pe limbă

Tratarea cauzei aftelor din gură ar trebui sa ducă la ameliorarea durerii și la vindecarea cât mai rapidă a rănilor. Pot fi efectuate spălături orale în ameliorarea simptomelor și reducerea disconfortului produs de bubele de pe limbă, acestea constituind un tratament alternativ cu rol de atenuare a durerilor. Soluțiile de acest tip pot avea ingrediente diverse, precum lidocaina vâscoasă amestecată cu anumite lichide adiționale ce funcționează ca o barieră protectoare. În doar câteva a minute, acest anestezic ameliorează durerea și disconfortul în timpul masticației. Pentru a diminua durerea se poate aplica, de asemenea, un strat de carboximetilceluloză.

Dacă pacientul are mai multe gangrenă răni, medicul sau medicul dentist poate prescrie o apa de gura cu proprietati antiseptice pe baza de gluconat de clorhexidina. Persoanele care fac cel mai frecvent afte severe pot utiliza apa de gura cu clorhexidina pentru a stopa apariția acestora.

In anumite cazuri, medicul poate prescrie o loțiune cu corticosteroizi pentru a aplica direct pe rană și în cazuri mai severe, poate prescrie o apă de gură sau pastile pe bază de dexametazona, prednison sau metilprednisolon.

Comentarii pe Facebook
4.2/5 - (5 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!