Deschideri de evenimente sportive, vizite, festivități și ceremonii oficiale cu caracter internațional etc., toate încep cu intonarea imnurilor naționale. Prin intermediul lor, sunt reprezinte țările participante la aceste evenimente și sunt cântate în așa fel încât să nu declanșeze o problemă de natură diplomatică. Dar în ce ordine sunt intonate imnurile naționale? Păi, haideți să aflăm!
Ordinea intonării imnurilor naționale la un eveniment
Un imn național este o melodie patriotică adoptată oficial de o țară ca simbol al identității sale naționale. El reprezintă cartea de vizită în exterior și promovează un sentiment de comunitate în interior. Din acest motiv, cu prilejul ceremoniilor oficiale a fost creată o ordine de intonare în cadrul Protocolului și Ceremonialului, astfel încât să nu apără inconveniente între statele participante.
În general, cea mai folosită ordine este alfabetică, însă prioritate în intonare o poate avea întotdeauna țara care găzduiește evenimentul. Această practică este des întâlnită la festivitățile unor evenimente sportive, cum ar fi baschetul, fotbalul, rugby-ul, polo-ul etc. De exemplu: atunci când România are ca adversar Belgia, dar competiția are loc la București, atunci imnul românesc va fi cântat primul, chiar dacă Belgia începe cu “B”, adică cu cea de-a doua literă a alfabetului.
Dacă la evenimentul desfășurat la Roma, vor fi prezenți oficiali din Germania, Ungaria și Italia, atunci imnurile vor fi intonate în următoarea ordine: Italia, Germania și Ungaria.
Când pe listă sunt multe imnuri, atunci vor fi intonate versiunile scurte autorizate de fiecare minister de externe în partea pentru a nu dura mult timp, sau se va cânta doar imnul țării care găzduiește festivitatea.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.