Home Diverse Inaltimea standard a unei mese de bucatarie
Diverse

Inaltimea standard a unei mese de bucatarie

Masa din bucătărie este una din cele mai necesare, practice și folosite obiecte din bucătărie, alături de scaune sau de canapea. Uneori alegerea acesteia se face în funcție de formă și stil, iar dimensiunea acesteia poate reprezenta o adevărată provocare. Toți cei care vor sa cumpere o masă ajung să își pună întrebarea, care este înălțimea ideală a unei mase de bucătărie?

În acest articol vom afla cum care este înălțimea standard a unei mese, dacă intenționați să cumpărați în următoarea perioadă o masă de bucătărie sau de bar.

Persoanele care doresc sa achiziționeze o masă de bucătărie ieftină și bună, probabil, se gândesc la formele acesteia, fie că aleg una runda, pătrată sau dreptunghiulară. Astfel, alegerea perfectă pentru anumiți oameni este dată de stilul și de forma mesei. Însă, singurul lucru care contează cu adevărat este înălțimea standard dintre podea și tăblia mesei, care este cuprinsă între 70 și 75 cm. Înălțimea mesei determină nivelul de confort, de aceea este necesar să se țină cont de particularitățile structurii fiziologice a corpului uman.

Mesele din cafenele și restaurante au de obicei o înălțime cuprinsă între 100 și 105 cm. Aceasta înălțime poate fi utilă în cazul în care vă gândiți să vă faceți un candy bar pentru a organiza petreceri acasă. De asemenea, dimensiunea măsuței de cafea este de 45 cm, care este foarte potrivită pentru scaunele joase și confortabile ale canapelelor. Lungimea și lățimea acesteia variază în funcție de necesități.

Dimensiunile scaunelor este, de asemenea importantă, se aleg astfel încât sa nu ocupe prea mult spațiu, dar și să fie confortabile pentru cei care le utilizează. Se recomanda ca șezutul să fie la o înălțime cuprinsa între 45 – 50 cm (la o masa cu înălțime de 78-80 cm), în timp ce înălțimea scaunelor pentru bucătărie sau pentru bar poate varia între 75 și 80 cm.

Aceste măsuri sunt standard, însă dacă unii membrii ai familiei sunt mai înalți, ar fi mai indicat să optați pentru personalizarea mobilei în funcție de această criterie.

Cum se calculează înălțimea medie a unei mese de bucătărie pentru o persoană?

Formula matematică este următoarea:

Înălțimea unei persoanei * 75 / 165 = înălțimea mesei

Numărul 75 – este înălțimea standard a unui mese, iar 165 este înălțimea medie în centimetri a tuturor membrilor familiei.

De exemplu, la o înălțime medie de 175 cm, se calculează: Înălțimea * 75 (înălțime standard) : 165 (dimensiunea medie a membrilor familiei) = 79,5 cm (înălțimea standard). 175*75/165 = 79,5 cm


Pentru a calcula înălțimea unui scaun este necesar să țineți cont de următoarele dimensiuni:

45 cm pentru oamenii înalți.
42-43 cm înălțime medie (aproape de 165 cm).
40 cm pentru bărbați cu statură mică.

Pentru a afla înălțimea medie a unui scaun de bucătărie trebuie doar să scădeți dimensiunea mesei cu 40-45 cm.

Formula matematică va fi: 79,5-42 = 37,5 aceasta ar trebui să fie înălțimea scaunului.

5/5 - (1 vote)

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!