Home Nou Israelul, cetatea asediată a timpurilor noastre
Nou

Israelul, cetatea asediată a timpurilor noastre

Argumentul cel mai des folosit de către sioniști pentru a justifica existența statului Israel pe teritoriul său actual este acela că totul este consemnat în Biblie. Israelul, cadoul zeului Iahve pentru poporul evreu este însă un tărâm furat de acesta din urmă de la vechile popoare canaanite. Dar argumentul sioniștilor cum că în Biblie este consemnat dreptul evreilor asupra statului Israel stă pe niște picioare fragile. Da, e scris în Biblie că Israelul este al evreilor, dar tot în Biblie prin cuvintele lui Isus stă scris că evreii îl venerează pe diavol. Biblia a fost interpretată și reinterpretată în funcție de diverse interese și respectivele interese au avut grijă ca vocile disidente să fie amuțite.

Răpirea teritoriului actual al Israelului de la palestinieni imediat după al Doilea Război Mondial a provocat un uriaș val de dușmănie la adresa evreilor. Dovadă stă faptul că Israelul, imediat după declararea independenței în 1948 a fost atacat în același timp de mai multe state arabe, încercare din care a ieșit victorios. Dar, animozitățile s-au păstrat și statul evreu este și astăzi într-un permanent pericol.

Greșeala conductorilor evrei și a politicienilor vremii a fost acceptarea existenței statului evreu. După înfrângerea nazismului și oprirea Holocaustului o măsură recomandată ar fi fost reîntoarcerea evreilor rămași în viață la casele lor din Europa. Ei ar fi fost primiți cu simpatie și brațe deschise de către europeni din cauza prigoanei la care au fost supuși de naziști. Este drept că emigrarea evreilor în Palestina și rădăcinile statului evreu modern sunt mai vechi decât nazimul și Holocaustul dar căderea lui Hitler ar fi putut inversa acest proces.

Nu s-a dorit însă acest lucru, sau mai bine spus familia Rothschild nu a dorit acest lucru. Statul Israel este capul de pod al Marii Finanțe Mondiale (implicit al familiei Rothschild) în Orientul Mijlociu bogat în petrol. Este deasemenea un factor destabilizator în această regiune ce “bagă” zâzanie între diferite state arabe pentru ca în final acestea să accepte arbitrajul “păpușarilor”.

Într-o lume în care unicul pol de putere va fi un guvern mondial cu puteri discreționare, nu este loc pentru statul evreu,deci existența lui este efemeră asta dacă ne luăm după un avertisment dat de către Henry Kissinger cu câțiva ani în urmă. Dar, cum un guvern mondial vine după un război mondial iar o tiranie globală vine după un conflict global nimicitor trebuie să ne așteptăm ca statul Israel să ocupe un loc important în cadrul scenariului unui astfel de conflict, așa cum vedem astăzi în cazul tensiunilor dintre Israel și Iran pe tema dosarului nuclear.

Folosind terorismul și condamnând terorismul, fiind rasist și antisemit și condamnând rasismul și antisemitismul, Israelul nu este Târâmul Făgăduinței, ci un teritoriu aflat sub asediu al cărui viitor va fi scris în următorii ani.

Autor: Cimpoieru Ciprian

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!