Home Frumusete La cât timp te poți vopsi din nou?
Frumusete

La cât timp te poți vopsi din nou?

Urmareste-ne pe Google News

Vopseaua de păr a devenit ceva necesar în cosmetica dvs., atât pentru a vă acoperi părul cenușiu, cât și pentru a-i schimba culoarea. Cu toate acestea, dacă obișnuiți să folosiți vopsele de păr cu multe ingrediente nenaturale, părul dvs. este adesea deteriorat, așa că este normal să vă întrebați la cât timp de la ultima vopsire vă puteți vopsi din nou. Deși nu există o regulă specifică, deoarece timpul de așteptare depinde de mai mulți factori, în cele ce urmează vă vom oferi o serie de informații, astfel să obțineți întotdeauna de la coafura dvs. rezultatele cele pe care le așteptați.

Timpul de așteptare pentru a vă revopsi sau retușa părul depinde în primul rând de fiecare persoană în parte, deoarece diferă de rata de creștere dictată de rădăcina firului de păr. Cu toate acestea, atunci când aplicați produse pe bază de substanțe chimice (amoniac, resorcinol, peroxid de hidrogen etc.) agresive pe păr, cum este cazul vopselelor permanente sau kiturilor pentru decolorarea părului, este recomandat să o faceți între 15 și 45 de zile de la vopsire.

Riscurile de a vă vopsi părul în intervale mai scurte de timp (≤ 2 săptămâni) este de a-l usca, încreții sau chiar rămâne fără par, deoarece orice vopsea fără ingrediente naturale ați aplica, tot deteriorează părul. Prin urmare, cu cât așteptați mai mult timp, cu atât mai bine.

De asemenea, dacă obișnuiți să purtați stiluri de păr precum umbre sau culori întunecate a rădăcinilor, care atunci când culoarea rădăcinii se degradează, retușarea o puteți face la intervale de timp mai lungi, deoarece diferența nu este atât de vizibilă.

Dacă ați aplicat o vopsea permanentă sau semipermanentă naturală (din plante), fără chimicale (amoniac. peroxid…) și doriți să îi schimbați culoarea, îl puteți vopsi din nou a doua zi sau după două zile. De obicei, aceste vopsele nu deteriorează părul și sunt eliminate după câteva spălări, așa că atunci când ați făcut o greșeală în alegerea tonului și rezultatul final nu este cel dorit, îl puteți retușa mult mai repede. Chiar și în aceste condiții, dacă părul dvs. este oarecum deteriorat, este recomandat să așteptați două săptămâni înainte a-l vopsi din nou.

De asemenea, în cazul în care după colorare observați că părul dvs. este foarte deteriorat din cauza vopselei pe care ați folosit-o, vă recomandăm să schimbați marca și să utilizați o vopsea de păr profesională sau cel puțin să o alternați cel puțin o dată la două sau trei aplicații cu o vopsea de păr fără substanțe chimice.

În plus, după ce v-ați vopsit părul, chiar și atunci când ați folosit o vopsea naturală, fără amoniac sau orice alte substanțe chimice, vă recomandăm să folosiți o mască bună pentru părul deteriorat chiar după spălarea vopselei, astfel încât părul să primească un tratament de regenerare post vopsire.

 

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!