Home Nou, Sănătate “Ma doare gatul cand inghit saliva” Iata ce trebuie sa faci daca te doare in gat!
NouSănătate

“Ma doare gatul cand inghit saliva” Iata ce trebuie sa faci daca te doare in gat!

Urmareste-ne pe Google News

Înghițitul face parte din viețile noastre de zi cu zi. Și, probabil acest lucru se întâmplă la fiecare 15 secunde. Așa că, înghițiturile dureroase fac viața amară deoarece corpul are nevoie de o soluție care să elimine această problemă.

Gâtul inflamat poate fi un semn de răceală sau de gripă precoce sau poate fi rezultatul unei infecții virale sau bacteriene. Acestea ar putea fi o inflamație a amigdalelor, o alergie sau poate fi o problemă cauzată de somnul cu gura deschisă.

dificultatea la inghitit
În cazul în care dificultatea la înghițit se datorează unei răceli sau gripe există o serie de remedii naturale disponibile care tratează durerile de gât.

1. Gargara
Gargara este una dintre cele mai bune moduri de a calma durerea în gât și inflamația din această zonă. Poți face o gargară cu apă sărată sau cu oțet de mere. Această combinație crește cantitatea de sânge din zonă și ajută corpul să elimine acumularea de mucus din nas și din gât. De asemenea, poți face o gargară din suc de lămâie și poți adaugă o lingură de whisky pentru a amorți zona afectată.

2. Ceai de mușețel
Un alt remediu natural pentru a calma durerea în gât atunci când înghiți salivă este să faci gargara din ceai de mușețel cu apă caldă.

3. Oțet de mere
De asemenea, oțetul de mere este foarte eficient în tratarea durerii în gat, aciditatea oțetul ucide microbii din gât.

4. Ulei de usturoi, capsule gelatinoase
Un alt remediu natural a trata o durere în gât sunt capsulele de ulei de usturoi ce se iau de șase ori pe zi, acestea sunt bune mai ales atunci când nu poți să înghiți.

5. Vitamina C
Vitamina C, ajută la eliminarea microbilor și întărește sistemul imunitar, astfel încât organismul să poată face față infecției gâtului.

Pe lângă toate aceste remedii naturiste, nu uita să bei cât mai multe lichide și să folosești o soluție salină pentru a desfunda nasul.

* Dar, în afară de toate aceste remedii naturale atunci când dificultățile în gât la înghițire provin de la umflarea ganglionilor limfatici, roșu în gât sau altele, nu uita că cea mai bună soluție este să mergi la doctor. Este posibil să ai o infecție bacteriană ce necesită tratament cu antibiotice.

Comentarii pe Facebook
3/5 - (2 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!