Home Nou Manganul introdus în benzină contribuie la încălzirea globală, și sporește numărul bolilor
Nou

Manganul introdus în benzină contribuie la încălzirea globală, și sporește numărul bolilor

Urmareste-ne pe Google News

Teoria încălzirii globale o auzim aproape zilnic… Mass-media clasică desfășoară campanii masive de informare a populațiilor asupra problemelor grave cu care se confrunta planeta, mergând până la șcenarii apocaliptice, astfel încât să ne facă să credem cât mai mult în această teorie.

Gazele “de seră” care contribuie la încălzirea globală sunt preponderent CO2, C5H4CH3 MnCO3 (metilciclopentadienil tricarbonil mangan), CH4 (metan), N2O (protoxid de azot/gaz ilariant) și sunt rezultatul arderii combustibililor fosili pe care îi folosim momentan preponderent pentru “energie”.

Tehnologiile bazate pe combustibili fosili, combustia lor atomică produce multe toxine, nu doar CO2… Multinaționalele implicate în producţia mondială a combustibililor adaugă intenționat metilciclopentadienil tricarbonil mangan – MMT (Methylcyclopentadienyl manganese tricarbonyl) în benzina auto, care este extrem de distrugător atât pentru mediu cât și pentru oameni… Multe dintre substanțele introduse în combustibili, inclusiv metanul, fără îndoială contribuie la încălzirea globală…

Care sunt efectele manganului asupra încălzirii globale?

Metilciclopentadienil mangan tricarbonil (MMT), care este un aditiv din benzină, conține 24.4-25.2% mangan și este responsabil pentru creșterea cantităților de mangan din atmosferă prin intermediul automobilelor. Un vehicul auto echipat cu un motor cu combustie internă, dotat cu catalizator de gaze de eșapament pentru controlul cantității de poluanți eliberează în mediul înconjurător o cantitate echivalentă cu până la 1/32 grame de mangan pe galon de combustibil.

Pe lângă faptul că contribuie din plin la creșterea temperaturilor globale, în concentrații mari manganul este extrem de toxic, efectele nocive asupra sănătății umane includ, tulburări congenitive, insuficiență respiratorie, tulburări de dezvoltare în copilărie etc.

Care sunt efectele intoxicării cu mangan?

Manganul este un element chimic cu numărul atomic 25 și simbolul Mn. Există în combinație cu alte elemente precum fierul sub formă de minerale, dar nu se găsește în natură în starea elementară liberă. Din punct de vedere fizic, manganul are culoarea gri-argintiu. Manganul are o gamă largă de utilizări industriale, în special în oțel inoxidabil. În ciuda faptului că compușii de mangan sunt mai puțin toxici în comparație cu compușii din alte metale cum ar fi cuprul și nichelul, expunerea la vapori de mangan și praf care depășesc valoarea plafonului 5 mg/m3 poate duce la toxicitate. Expunerea la astfel de cantități de mangan a fost asociate cu dezvoltarea tulburărilor cognitive și a insuficienței respiratorie.

Manganismul, altfel numita intoxicare cu mangan, este o tulburare neurologică rară care rezultă din ingerarea sau inhalarea de mangan în exces. Pacientul otrăvit cu mangan prezintă simptome precum psihoză, modificări ale dispoziției, depresie și compulsivitate. Pe măsură ce afecțiunile progresează până la stadiul final, pacientul prezintă simptome similare cu boala Parkinson (PD), care includ probleme cu mersul și echilibrul, rigiditatea, tremurul, încetinirea vorbirii, slăbiciunea și epuizarea.

Conform unor studii recente efectuate în diferite părți ale lumii, cum ar fi provincia chineză Shanxi, Bangladesh și provincia canadiană din Quebec, intoxicare cronică cu mangan a copiilor a fost asociată cu tulburările de dezvoltare, cum ar fi creșterea comportamentului hiperactiv și opozițional, scăderea IQ-ului, performanțe scăzută la testele de dexteritate manuală și rapiditate, identificare vizuală și memorie scăzută pe termen scurt.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (3 votes)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!