Hepatita virală cronică B este o afecțiune necrotică inflamatorie cronică a ficatului cauzată de infecția cu virusul hepatitei B (VHB) și în ansamblu de efectul slăbirii imunitare pe care îl provoacă asupra organismului. Virusul hepatitei B poate supraviețui până la 7 zile în afara corpului uman la temperatura camerei pe obiecte și suprafețe de mediu. Bolii trebuie acordată o atenție specială, deoarece poate fi asimptomatică mult timp într-o formă latentă, se transmite de la o persoană la alta prin sânge, material seminal sau alte lichide corporale.
Trebuie remarcat faptul că hepatita are multe simptome, cum ar fi îngălbenirea ochilor și a pielii, senzație de oboseală și epuizare, greață, vărsături și dureri abdominale, iar în acest articol vă vom oferi cele mai importante informații despre cum puteți trata hepatita cu miere.
Mierea – cel mai bun tratament natural împotriva hepatitei virale B (VHB)
Tratamentul naturist pe care vi-l oferim pentru a vindeca hepatita B constă în principal din miere organică. Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru tratarea acest virus hepatic B. Această miere este o resursă care oferă un stimul puternic și adecvat sistemului imunitar, eliminând virusul din organism – hepatita B se vindecă de la sine.
De ce mierea tratează hepatită B?
Mierea organică este nectarul naturii, care este bună pentru sănătatea organismului. Este bogată în glucoză, minerale, antioxidanți, vitamine și este unul dintre cele mai bune recomandate alimente în caz de diverse afecțiuni ale ficatului, deoarece oprește activitatea virusului hepatitei și previne ciroza acestuia, întărește și îmbunătățește răspunsul, ajută la refacerea celulelor și prelungește viața celulelor sale sănătoase. De asemenea, mierea oferă multe beneficii pentru sănătatea ficatului, și putem evidenția următoarele:
- Una dintre cele mai bune proprietăți ale mierii este marea sa putere antibiotică și antiinflamatoare.
- Previne obstrucției și deteriorării căilor biliare.
- Oferă beneficii potențiale pentru îmbunătățirea capacității ficatului de a controla nivelul zahărului din sânge.
- Astfel încât, nu supune ficatul la o munca suplimentară și nu consumă mult glicogen pentru transformarea acestuia.
- Mierea este un purificator natural capabil să întărească țesutul hepatic și să regenereze ficatul gras.
- Cea mai bună miere pentru ficat este mierea de rozmarin. Glucoza sa se absoarbe rapid și se transformă instant în energie.
Cum se pregătește un remediu cu miere pentru hepatită?
Când ficatul este supraîncărcat cu toxine și infecții (cum ar fi hepatita B sau C) care nu pot fi purificate corespunzător, mierea este unul dintre cele mai importante remedii care pot fi utilizate pentru astfel de probleme, în special poate fi adăugată în mai multe rețete. În continuare, vă prezentăm o serie de remedii rețete cu miere pentru eliminarea naturală a hepatitei B, precum și a celei de tip C.
# Rețeta 1
Ingrediente
- 3 kg miere pură.
- 100 gr de scorțișoară măcinată.
Instrucțiuni
- Amestecați 1 kg de miere cu 100 de grame de scorțișoară măcinată.
- Adăugați o lingură mare de amestec în 150 ml de apă călduță și luați-l dimineața pe stomacul gol.
# Rețeta 2
Ingrediente
- 40 căței de usturoi
- 1 kg de miere
- 1 borcan din sticlă cu capac
Instrucțiuni
- Tocați sau pisați cății de usturoi.
- Turnați mierea în borcan.
- Adăugați usturoiul și amestecați.
- Sigilați borcanul și lăsați-l să stea într-un loc întunecat timp de o săptămână.
- După acest intervalul, consumați o lingură de miere și usturoi pe stomacul gol, în fiecare dimineață.
# Rețeta 3
Ingrediente
- 2 rădăcini de ghimbir proaspăt
- miere de salcâm după gust
Instrucțiuni
- Tocați sau radeți prin răzătoare ghimbirul.
- Puneți ghimbirul mărunțit într-un borcan, adăugați miere si amestecați bine cu o lingură de lemn.
- Închideți ermetic borcanul si lăsați-l în frigider, la macerat, o săptămână.
- În final, veți obține o pastă de ghimbir cu miere.
- Luați cate o lingura pe zi, în fiecare dimineață. Încercați să nu beți nimic după aceea, timp de 20 minute.
Sfaturi
Trebuie remarcat faptul că remediile de mai sus întăresc ficatul și contribuie la eliminarea hepatitei, însă cu toate acestea, pentru a beneficia de toate calitățile terapeutice ale acestora, este important să adoptați o dietă sănătoasă, fără elemente greu de procesat, cum ar fi făina albă, grăsimile și zaharurile. Ca să nu mai vorbim de alcool sau tutun, care se știe că sunt inamicii numărul 1 ai ficatului. De asemenea, consumați multe legume și fructe proaspete, de preferință.