Home Sănătate Păpălău (Physalis alkekengi) este un bun remediu împotriva diabetului, problemelor digestive și a inflamațiilor pielii
Sănătate

Păpălău (Physalis alkekengi) este un bun remediu împotriva diabetului, problemelor digestive și a inflamațiilor pielii

Urmareste-ne pe Google News
Lampionul chinezesc sau floarea lampion (Physalis alkekengi) este o plantă ce atrage atenția în primul rând prin aspectul său, iar în al doilea rând este cunoscută ca fiind eficientă în tratarea problemelor digestive, a diabetului zaharat și a inflamațiilor pielii.
papalau

Numele său derivă din cuvântul grecesc “phusa”, care înseamnă vezică urinară. Frunzele, tulpina și florile sunt acoperite cu perișori foarte fini. Înflorește toamnă, devine interesantă și atrage atenția prin culori și aspect. La început se consuma doar fructele sale acre, iar mai apoi întreaga plantă uscată și fructele. Astăzi este cunoscut faptul că planta uscată întreagă precum și fructele proaspete sau uscate pot fi folosite pe post de tratament împotriva multor boli.

Întreaga plantă tratează tulburările digestive, vărsatul de vânt – erizipel (fructe – semințe), reduce durerea din anumite zone (în zona dureroasă se pune fructe proaspete zdrobite, se bea ceai din fructe sau din plante uscate), afecțiunile hepato-biliare (ficat slab, afecțiuni hepatice, hepatită, ficat gras, ficat mărit, insuficiență hepatică, secreție biliară, pietre biliare), bolile intestinale (constipație, tulburări de motilitate intestinală, precum și împotriva diverșilor paraziți), sângerările, enurezis nocturn primar, diferitele tipuri de tuse (tuse seacă), catar respirator, gripă, sifilis, paralizie facială (trigemen), răgușeală, laringită și diabet – diabet zaharat.

Ceaiul din frunzele sale ajută împotriva anemiei precum și în tratarea inflamațiilor pielii. Frunzele proaspete sunt un remediu natural pentru a trata diferitele iritații ale pielii – erupții cutanate, eczeme, etc. Cu toate acestea, este nevoie de atenție, deoarece frunzele verzi sunt otrăvitoare și trebuiesc fierte cu atenție.

lampionul chinezesc
Fructul acestei plante este folosit în tratamentul bolilor de rinichi, a vezicii urinare și a tractului urinar (pietre și nisip la rinichi, boli ale vezici urinare – se utilizează fructul de păpălău, ceai de plante si de fructe uscate), bolilor cauzate de apă (pentru extragerea apei, eliminarea acidului uric).

papalau uscat

Fructul mai este folosit împotriva tulburărilor reumatice, acumularea de lichid în jurul articulațiilor și a organelor, edem, oxalat urinar, artrită, reumatism, gută și temperatură ridicată a corpului. Semințele de păpălau sunt folosite împotriva nașterilor premature.

Physalis alkekengi

Contraindicații: Nu se cunosc, cu excepția cazului în care se consumă cantități prea mari de fructe și pe timp de mai multe luni, deoarece poate deteriora stomacul.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!