Home Diverse, Nou Poți să aplici vopsea pe bază de apă peste vopsea pe bază de ulei?
DiverseNou

Poți să aplici vopsea pe bază de apă peste vopsea pe bază de ulei?

Urmareste-ne pe Google News

Vopselele în ulei se amestecă cu multe lucruri, în afară de un singur lucru: apa. Prin urmare, toți pereții care sunt vopsiți cu vopsea pe bază de apă peste vopsea în ulei, va avea drept consecință desprinderea stratului vopselei. Acest lucru se datorează structurii chimice diferite a celor două substanțe. Acesta este motivul pentru care mulți se întrebă dacă pot să aplice vopsea pe bază de apă peste vopsea în ulei. Vestea bună: vopseaua pe bază de ulei de pe perete poate fi cu siguranță vopsită din nou cu vopsea pe bază de apă. Mai jos, vă vom arăta cum trebuie să procedați!

Modalitatea simplă de a aplica vopsea pe bază de apă peste vopsea în ulei

Dacă decideți să vopsiți din nou peste vopseaua în ulei cu vopsea pe bază de apă, atunci iată cele mai importante sfaturi de care trebuie să țineți cont:

  • Ștergeți temeinic suprafața cu o cârpă curată înainte de revopsire.
  • Aplicați întotdeauna un grund pe bază de ulei peste vopseaua pe bază de ulei. 
  • Apoi vopsiți pe toată suprafața cu vopsea pe bază de apă (sau chiar vopsea pe bază de ulei) și astfel vopseaua dvs. pe bază de apă nu se va mai decoji.
  • Rețineți că vopselele pe bază de apă se usucă repede și va trebui să vă asigurați că umeziți bine pensula înainte de a vopsi, să o reumeziți în mod regulat și uneori chiar să umeziți peretele înainte de aplicare.

Acum vă puteți bucura de pereții dvs. proaspăt vopsiți după pofta inimii dvs.! Dar probabil ați observat deja că un perete vopsit cu vopsea pe bază de apă trebuie curățat în momentul în care se pătează. Cu toate acestea, nu este nevoie să recurgeți la diluant de vopsea, decapant sau alte produse pentru a o îndepărta ca în cazul vopselei în ulei, ci doar să clătiți cu apă.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!