Home Frumusete, Nou Poți să folosești aceeași cremă de protecție solară pentru corp și față?
FrumuseteNou

Poți să folosești aceeași cremă de protecție solară pentru corp și față?

Urmareste-ne pe Google News

Majoritatea persoanelor folosesc aceeași cremă de protecție solară atât pe față, cât și corp atunci când sunt la plajă. Poate o fac din din obișnuință, poate din neglijență sau poate vor să economisească necumpărând o alte cremă. Dar poți folosi aceeași cremă de protecție solară pe corp și pe față? Da sau nu? Iată răspunsul!

Este o idee bună să folosești aceeași cremă pentru protecție solară atât pentru față, cât și pentru corp?

Dacă nu ai altceva la îndemână, poți folosi o protecție solară facială pentru corp. Într-adevăr, din perspectiva pură a protecției solare, această cremă pentru corp îți protejează foarte bine fața de efectele razelor UV. Mai mult, aplicarea unei creme destinate feței pe corp, în general, nu are efecte adverse. Dar, nu este o idee bună să folosești aceeași cremă hidratantă cu protecție solară pentru față și corp, deoarece pielea feței și cea a corpului au caracteristici și nevoi foarte diferite. Crema de protecție solară este foarte grasă, motiv pentru care înfunda rapid porii feței și poate provoca erupții cutanate. În plus, aceste tratamente sunt adesea prea bogate în nutrienți pentru pielea feței destul de subțire. Aplicarea unei creme de corp pe față poate fi prost tolerată și poate duce la apariția coșurilor, în special pe pielea sensibilă. Din acest motiv, ar fi bine să ai o cremă specifică pentru față.

Ce ar trebui să îți ofere o protecție solară bună pentru față?

Cremele cu protecție solară bune îți oferă o protecție foarte ridicată împotriva tuturor razelor solare dăunătoare pielii și te protejează de radiațiile UVB și UVA. Cu toate acestea, cremele de protecție solară pentru corp nu sunt de obicei îmbogățite cu ingrediente benefice pentru pielea tenului. În schimb, cremele de protecție solare 100% pentru față au multe avantaje. În primul rând, protejează de razele UVA, care odată lăsate la voia întâmplării nu doar că ar provoca arsuri precum UVB, ci ar acționa și prin pătrunderea în straturile cele mai profunde ale dermei și ar ajunge în final să distrugă colagenul și elastina. Prin urmare, fără această cremă de protecție, pielea feței va avea parte în mod cert de o îmbătrânirea prematură. Iar, în al doilea rând, ingredientele lor sunt mai puțin grase, mai puțin lipicioase și concepute pentru a nu ustura în jurul ochilor. În plus, fața este mult mai expusă decât restul corpului la agresiunile externe și are nevoie de o protecție mai mare.

Dacă vrei să îți protejezi în mod corespunzător fața, este așadar recomandat să optezi pentru utilizarea unei creme de protecție solară pentru ten, care are nevoile sale specifice.

În plus, cremele cu protecție solară pentru față includ de obicei și ingrediente antioxidante în plus sau vitamina E care protejează pielea de ceea ce este cunoscută sub numele de lumina albastră, prezentă în dispozitivele electronice precum computere, tablete sau telefoane mobile, Cu toate acestea, nu trebuie să uiți că principalul emițător al acestui tip de lumină este soarele. Așadar, nu strică să utilizezi această cremă de protecție facială. Pielea ta îți va mulțumi!

Ce cantitate de cremă pentru protecție solară să folosești?

Experții recomandă aplicarea a 2 mg de protecție solară pentru fiecare cm2 de piele. Pentru pielea feței, această cantitate este echivalentul a unei linguri de cafea. Cu toate acestea, trebuie să nu uiți să reaplici un nou strat de cremă cu protecție solară la fiecare 2 ore, sau de fiecare dată când intri în apă, sau la fiecare 30 de minute dacă este foarte cald și umed. De asemenea, nu trebuie să aplici cremă de protecție solară cu 2 sau 4 săptămâni înainte de a face plajă, în timp ce faci plajă, și, de asemenea, după. În acest caz, este important să folosești protecție solară pe toate zonele feței expuse la radiații chiar înainte de a le expune la razele soarelui.

Ce cremă de protecție solară trebuie să folosești pentru față?

90% din îmbătrânirea pielii este cauzată de radiațiile solare, ceea ce înseamnă că în funcție de tipul tău de piele și de necesitățile tale, trebuie să alegi o protecție solară cu un SPF, sau altfel spus cu Sun Protection Factor diferit. Potrivit specialiștilor, o protecție solară SPF 15 este capabilă să îți ofere o protecție de 93% împotriva razelor UVB ale soarelui. În schimb, o protecție solară SPF 30 este capabilă să îți oferă o protecție de 97%, iar de asemenea, o protecție solară SPF 50 este capabilă să îți oferă o protecție de 99%. Este important ca formula sa minerală să îți asigure un spectru larg de protecție, ceea ce înseamnă că te va proteja atât împotriva razelor dăunătoare UVA (cele care provoacă îmbătrânirea prematură), cât și împotriva razelor dăunătoare UVB (cele care ard pielea). Dacă suferi de acnee, ar trebui să utilizezi o protecție solară pentru față non-comedogenă. Astfel, porii pielii tăi nu vor fi înfundați și vei evita apariția unor noi coșuri. În aceste cazuri, crema de protecție solară ar trebui să aibă un SPF mai mare de 30. De asemenea, este important să nu îți usuce sau să îți irite pielea, și să nu îți declanșeze o producție crescută de sebum.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de crema de protecție solară pentru față, merită să investești într-o cremă cu ingrediente alese și de bună calitate.

Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!