Home Nou Rețetă de varză murată înăbușită
Nou

Rețetă de varză murată înăbușită

Urmareste-ne pe Google News

Varza murată înăbușită este un aperitiv perfect și poate fi consumată în orice sezon. Acest fel de mâncare este, în primul rând gustoasă și hrănitoare. Și în al doilea rând, este foarte sănătoasă datorită procesului său de fermentație naturală (numit științific fermentație a acidului lactic) care creează substanțe ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Și în al treilea rând, varza murată este un aliment cu gust său acru, care se asortează excelent cu cartofi fierți, piure de cartofi, cârnați prăjiți sau cu ciocan de porc la cuptor. Dar cum să gătești acest fel de mâncare într-un mod diferit și plăcut? Foarte simplu, trebuie să o călești la tigaie.

Rețetă de varză murată înăbușită

Să începem cu cea mai simplă rețetă. Pentru gătit, ai nevoie atât varza murată de casă, cât și de cumpărat. Vei mai avea nevoie de ceapă și de morcovi. Unt, ulei, pastă de tomate și puține condimente – și felul tău de mâncare va fi în final absolut delicios! Să începem!

Numărul de porții: 4
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gătire: 1 oră
Timp total: 1:20 de minute
Dificultate: redusă

Ingrediente:

  • 1 kg de varză murată
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 50 g de unt
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță de zahăr
  • câteva boabe de piper negru
  • 1/2 linguriță de coriandru
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare după gust (de regulă, varza murată are suficientă sare)

Cum să gătești varză murată înăbușită?

  1. Se taie mărunt ceapa și se pune la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
  2. Se adăugă morcovul ras, se amestecă și se gătesc legumele pentru încă câteva minute.
  3. Se adaugă apoi varza murată, untul, zaharul, pasta de tomate, condimentele și se fierbe la foc mic timp de 1 oră cu capacul pus.
  4. Dacă varza este foarte acră sau sărată, este recomandat să se clătească sub apă rece înainte de a o înăbuși.
  5. Se servește varză murată înăbușită cu cârnați prăjiți, ciolan de porc, cartofi fierți sau cu piure de cartofi.

Sfaturi pentru rețetă

Se ornează cu pătrunjel.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!