Home Frumusete, Nou Principalele tipuri de săpunuri
FrumuseteNou

Principalele tipuri de săpunuri

Săpunul este un produs fantastic care este folosit pentru igiena personală și există o serie de tipuri. Acesta se comercializează sub formă de pulbere, solid și lichid. Este fabricat pe baza amestecului de uleiuri, grăsimi vegetale și animale, care trebuie fierte până se topesc. Săpunul rezultă din reacția chimică dintre un alcalin (hidroxid de sodiu sau de potasiu ) și o lipidă. Această reacție poartă numele de saponificare.

Diferitele tipuri de săpunuri sunt folosite pentru a igieniza pielea corpului, iar în acest articol vă vom spune care sunt principalele tipuri de săpunuri disponibile și care sunt utilizările acestora.

Tipuri de săpunuri


Săpunuri dermatologice

Sunt săpunuri special concepute pentru îngrijirea pielii, care oferă o curățare mai profundă. Acestea conțin agenți de curățare sintetici și foarte fini, dar și componente vegetale care favorizează închiderea porilor pielii.

Săpunuri neutre

Săpunul neutru este foarte recomandat în cazul pielii delicate, în special în cazul copiilor, deoarece oferă o protecție ridicată atât pentru pielea lor, cât și pentru a le face baia mai plăcută.

Săpunuri naturale

Sunt săpunuri aromatice care conțin esențe de fructe și flori, care au proprietăți relaxante datorită aromelor lor bogate.

Săpunuri hidratante

Aceste tipuri de săpunuri sunt special concepute pentru pielea uscată și foarte iritată, ele hidratează și hrănesc pielea, datorită ingredientelor sale speciale, cum ar fi, grăsimi vegetale, uleiuri sau creme.

Săpunuri terapeutice

Acestea sunt săpunurile pe care medicii le recomandă de obicei pentru a trata anumite boli de piele ale pacienților lor, cum ar fi micoza cutanată și psoriazis. Acestea sunt perfecte pentru a curăța fața într-un mod profund.

Săpunuri comune

Acestea sunt săpunuri solide și spumante care au la bază potasiu sau sodiu și sebum gras. Săpunurile comune conțin ingrediente care pot fi folosite pe tot corpul și pot asigura o igienă corespunzătoare și o senzație de catifelare.

Săpun sold

Săpunurile solide sunt făcute cu grăsimi și uleiuri cu conținut ridicat de acizi saturați, care se șaponifică cu hidroxid de sodiu. Sunt folosite pentru a spăla hainele și obiectele.

Săpunuri soft (delicate)

Acest tip de săpun are la bază un ulei, cum ar fi cel din semințe de bumbac, de in sau de pește, care ajunge la saponificare cu hidroxid de potasiu. Printre acestea se numără săpunurile lichide.

Săpunuri fine

Sunt tipuri de săpunuri recomandate persoanelor cu pielea foarte sensibilă, care sunt compuse din ape termale și alte ingrediente speciale.

Săpunuri lichide

După cum indică și numele, acestea sunt săpunuri ne-solide. Compoziția și utilizarea acestora nu are o indicație anume. Ele oferă efecte identice cu săpunurile comune.

Săpunuri cu glicerină

Sunt săpunuri care ajută la combaterea aspectului inestetic al pielii grase, deoarece reușesc să controleze cantitatea de grăsime, evitând astfel coșurile și redând tenului strălucirea.

Săpun cu lapte

Este folosit pentru întinerirea pielii datorită proprietăților benefice ale laptelui pentru piele.

Săpunuri medicinale

Aceste săpunuri sunt compuse din ingrediente antiseptice și antibacteriene, care sunt utile pentru a trata unele infecții ale pielii, cum ar fi seborea, acneea, mătreața etc.

Săpun de ovăz

Este un săpun ce poate fi folosit de către persoanele care au diverse leziuni pe piele, deoarece facilitează tratarea cicatricilor rănilor și înmoaie pielea.

Săpun de perle

Datorită compoziției sale, acest tip de săpun poate îndepărta petele cutanate atunci când este folosit frecvent pe o perioadă lungă de timp.

Săpun cu miere

Aceste tipuri de săpunuri au proprietăți hidratante remarcabile, sunt potrivite pentru față și corp, și sunt ideale pentru refacerea pielii uscate, deteriorate sau îmbătrânit. În plus, conferă pielii fermitate și elasticitate.

Săpunuri astringente

Sunt săpunuri speciale care reușesc să reducă considerabil excesul de grăsime și redau strălucirea pielii.

Săpunuri pentru copii

Sunt săpunuri moi și neutre care sunt fabricate în diverse forme și culori pentru a atrage atenția copilului, motivându-l să facă baie zilnic.

Săpunuri exfoliante

Săpunurile exfoliante conțin ingrediente care curăță eficient tenul/pielea și reușesc să elimine celulele moarte și murdăria.

Săpun albastru

Acest tip de săpun este folosit destul de frecvent pentru tratarea acneei și poate fi folosit de către cei care doresc o piele moale și catifelată.

Săpunuri parfumate

Acesta conțin mirosuri și arome delicate care sunt obținute în urma combinației cu diferitele substanțe cu flori uscate.

Săpun de Marsilia

Fabricat în Franța, în zona Marsilia, acest săpun este fabricat din uleiuri vegetale, în cea mai mare parte din ulei de măsline.

Săpun de bărbierit

Acest săpun este conceput special pentru ras, care creează o spumă cremoasă și densă și ajută aparatul să alunece mai ușor pe piele, împiedicând apariția rănilor sau a iritațiilor.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!