Home Afaceri, Nou Produsele “BIO” din China comercializate pe piața românească conțin îngrășăminte, erbicide și pesticide
AfaceriNou

Produsele “BIO” din China comercializate pe piața românească conțin îngrășăminte, erbicide și pesticide

Urmareste-ne pe Google News

În ultimii ani, în majoritatea supermarketurilor din România au ajuns din ce în ce mai multe alimente importate din China. Iar, mai nou, au început să apără alimentele etichetate ca fiind bio și sănătoase, de care nu trebuie să ne facem griji. Cu toate acestea, menţiunea „bio” de pe eticheta unui produs alimentar de proveniență chinezească nu se poate încadra în acest standard.

Alimentele importate din China, care ajung pe piața din România sunt, în principal: fasole uscată, legume și cereale (în special orez), legume proaspete (cum ar fi mere, ciuperci, ghimbir, sau “usturoi), spaghete, produse pește congelat (creveți și pești de diferite tipuri) și mâncare tradițională chineză (sos de soia și ceai).

Dacă citim cu atenție eticheta produselor vom descoperi că multe produse nu sunt nici românești, nici europene, ci provin dintr-o ţară non-U.E, adică din afara Uniunii Europene, așa cum este și cazul Chinei.

Mai multe produse alimentare chinezești sunt vândute pe piața românească, ca de exemplu; ghimbir sau usturoi, care mai mult sunt etichetate ca fiind ecologice, dar nu sunt și nici nu ar avea cum să fie. În realitatea, produsele bio chinezești nu au nimic de-a face cu produsele bio românești, deoarece legislația în China, UE și România diferă, depinde de tipurile de produse chimice permise și utilizate. Îngrășămintele, erbicidele și pesticidele interzise în cultivarea produselor ecologice românești sunt permise în China. După cum bine se știe, China este cea mai poluată țară de pe glob, încât există așa-numitele orașele morții, unde riscul de cancer este foarte ridicat. Un studiu guvernamental chinez a constatat că 90% din apa subterană din China este poluată. Astfel că, fiecare aliment cultivat în această devine periculos pentru consumul uman.

usturoi bio china fals

Fermierii chinezi au folosit în mod tradițional metoda de cultivare organică și naturală, însă, după socializarea terenurilor agricole în 1960, aceștia au fost forțați să utilizeze noi tehnici agricole bazate pe îngrășăminte și pesticide. După decenii de utilizare intensă a acestor substanțe chimice, solul a devenit atât de sărăcit și deteriorat, încât a devenit aproape imposibil de realizat produse organice sau bio în China.

Acordați atenție etichetelor!

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!