Home Cultural, Diverse Prostia omenească: Ce este și cum se tratează prostia?
CulturalDiverse

Prostia omenească: Ce este și cum se tratează prostia?

Ce este prostia și de unde provine aceasta boală ce se manifestă la nivel global?

Prostia este asociată în general cu lipsa de înțelepciune care nu este o stare primordială, ea se dobândește în timp. Prostia se dezvoltă în creierul uman precum pietrele la rinichi ca urmare a unui stil de viață nesănătos, mintea se degradează ca oricare alt organ.

Pictorul neerlandez renascentist Hieronymus Bosch a oferit soluţia la una dintre cele mai vechi probleme ale omenirii – “prostia omenească”. Lucrarea sa demonstrează cum se poate vindeca această boală contagioasă.

În opera intitulată “Tratamentul prostiei”, Boch a oferită răspunsul la întrebarea: Cum se vindecă prostia?piatra prostiei

Nu este nevoie să fii o persoană inteligentă pentru a înțelege sensul acestei imagini.

Trei oameni s-au adunat în jurul unui pacient infectat cu prostie. Fiecare om este simbolul unei științe, sau “un domeniu ale filosofiei mondiale”. Omul cu stropitoare pe cap reprezintă omul de știință practician, medicul care se ocupă de alchimie. Femeia (călugăriță), cu cartea pe cap reprezintă filozofia naturii. Femeia călugăriță de vârstă mijlocie cu aspect contemplativ întruchipează înțelepciunea și detașarea de preocupările lumești – o virtute care trebuie practicată de oricare filosof. Omul în negru (preot) reprezintă știința religioasă. În interiorul său există un tratament miraculos numită credința.

Potrivit autorului imaginii tratamentul prostiei trebuie să fie însoțit de cunoaștere și de credință, în caz contrar rezultatele nu vor fi cele dorite.

Comentarii pe Facebook
Acordă o notă acestui articol!

Author

ThePOC

error: Content is protected !!