Home Sănătate Remedii naturiste pentru foliculită
Sănătate

Remedii naturiste pentru foliculită

Foliculită apare pe scalp, fese, zona inghinală și poate fi tratata cu ulei de nucă de cocos, curcuma, usturoi aloe vera și multe alte plante. În acest articol vă prezentăm o serie de remedii naturiste de casă pentru foliculită. 

Tratament eficient pentru foliculită cu aspirină

Unul dintre cele eficiente tratamente naturiste pentru foliculită este aspirina. Efectul său antiinflamator are puterea de a distruge bacteriile sau ciupercile în exces care apar la nivelul pielii. Pentru aceasta, vă sugerăm următorul plan de tratament:

– Într-un recipient, dizolvați 4 aspirine într-o cantitate mică de apă (aproximativ 2 linguri). În cazul în care nu se dizolvă ușor, amestecați cu o lingură;

– Adăugați 1 lingură de miere și amestecați bine;

– Aplicați acest amestec peste zona afectată și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute fără a se exfolia;

– Clătiți cu apă caldă și repetați tratamentul de 2 ori pe săptămână până când foliculita dispare.

Remedii pentru foliculita pe fese

Îmbrăcămintea foarte strânsă poate conduce la apariția foliculitei la nivelul feselor, iar în acest caz trebuie să mergeți la medic pentru a vă prescrise unguente și tratamente cosmetice corespunzătoare.

În afară acestea, puteți încerca și următoarele produse naturiste:

Oțet din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este utilizat pentru a reduce apariția iritațiilor cauzate de foliculită, grație proprietăților sale antibacteriene, antiseptice și antivirale. În acest caz, se recomandă să realizați o compresa formată din 1 cană de apă caldă la 1 lingură de oțet din cidru de mere. Lăsați timp de cel puțin 20 de minute.

Curcumă

Curcuma sau șofranul indian este unul dintre cele mai renumite căi de atac, utilizate în medicina ayurvedică și medicina chineză.

Aceasta conține o substanță puternică antiinflamatoare, numită turmeric, cunoscută pentru tratarea afecțiunilor cutanate, cum ar fi foliculita. Pentru a folosi curcuma împotriva foliculitei, pur și simplu dizolvați o linguriță de praf de curcumă într-un pahar de apă, apoi beți acest amestec de 2 ori pe zi.

Compresă cu apă fierbinte

Punga cu apă fierbinte este întotdeauna o opțiune ușoară și la îndemână pentru multe tipuri de inflamații. În cazul foliculitei este un tratament extrem de indicat, în principal datorită dificultății cremelor de a ajunge în anumite regiuni ale capului. Aplicați compresa cu apă caldă timp de 20 de minute, având grijă ca temperatura să nu fie prea mare.

Remedii naturiste pentru foliculita pe scalp

În general, aceste inflamații sub forma coșurilor apar în partea frontală a scalpului, în jurul urechilor și o mică parte în spate. Nu sunt mari și nici nu dor. Înainte de apariția acestora apare o senzație de mâncărime, însă nu foarte puternică. În cazurile severe este necesar tratamentul pe bază de unguente și șampoane care conțin antibiotice sau chiar antibiotice orale.

Persoanele care doresc să trateze foliculita cu remedii naturiste, trebuie să știe care sunt cele mai bune remedii naturiste!

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un bun remediu împotriva foliculitei grație compușilor săi importanți care sunt utili pentru piele, incluzând acizii grași: acidul capric și acidul lauric. Ambii acizi sunt transformați în compuși care ajută la protejarea pielii. Pentru a trata foliculita, trebuie să utilizați uleiul de nucă de cocos, aplicându-l zilnic pe zona infectată.

Ulei de neem

Frunzele de Neem sau uleiurile esențiale de neem au proprietăți antiseptice și antifungice. Uleiul de neem se realizează din semințele și fructele unui arbore peren numit Azadirachta indica.

În medicina tradițională ayurvedică, neemul era utilizat pentru a trata o varietate de probleme ale pielii, inclusiv foliculita.

În tratamentul foliculitei puteți folosi ulei de neem sau puteți fierbe frunzele acestei plante. Ambele remedii trebuiesc aplicate pe pielea afectată de foliculită de 2 până la 3 ori pe zi pentru rezultate cât mai bune.

Aloe vera

Aloe vera, sau aloe vera este un alt remediu natural folosit în tratamentul foliculitei datorită puterii sale anti-inflamatorii și antibacteriene, care ajută la ameliorarea senzației de arsură și mâncărime, de obicei, asociată foliculitei. De asemenea, aloe ajută pielea să se vindece în mod natural. Pur și simplu aplicați gelul plantei pe zona afectată de 3 ori pe zi.

Remedii naturiste pentru foliculita in zona inghinală

Foliculita apar adesea în zona regiune la femeile care se rad sau care poartă îmbrăcăminte strânsă pe corp sau inadecvată. Prin urmare, este necesară o menținerea a igienei intime cu săpun, fiind singura și cea mai utilă procedura de bază pentru tratarea și prevenirea apariției altor inflamații.

De asemenea, în cazul foliculitei inghinale puteți încerca următoarele remedii:

Usturoi

Usturoiul este considerat unul dintre cele mai bune remedii antibacteriene. El conține o substanță cu sulf numit alicina, care are efecte antivirale și antibacteriene puternice și care pot ajuta la tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv foliculita. Pentru a trata foliculita inghinală, fie puteți pregăti o pastă de usturoi și o puteți aplica timp de cel puțin 20 de minute, fie puteți consuma zilnic 3 căței de usturoi.

Apa de Hamamelis (Nucul Vrăjitoarelor)

Hamamelis este, de asemenea, o plantă eficientă în tratamentul natural al foliculitei. Indienii americani au demonstrat cu mult timp în urma eficiența nucului vrăjitoare în tratamentul iritațiilor pielii. Hamamelis are proprietăți astringente, datorită taninurilor care ajută la ameliorarea durerii și a mâncării asociate cu foliculita.

Pentru tratamentul inghinal alegeți o versiune non-alcoolică a apei de Hamamelis și aplicați-o respectând instrucțiunile de pe ambalaj.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks