A avea un păr curat și bine îngrijit, vă poate face să vă simțiți mai confortabilă și mai sigură pe dvs. Dar, se poate întâmpla să observați o cădere excesivă a părului în timpul șamponării. Din acest motiv, poate vă întrebați dacă căderea părului este cauzată de spălarea frecventă a părului sau există o altă cauză care stă la baza acesteia. Deci, să vedem mai jos răspunsul la această nedumerire.
Cuprins
Spălarea zilnică a părului accelerează căderea părului?
Nu, spălarea zilnică a părului nu accelerează căderea părului. Din contră, părul trebuie să fie curățat în mod frecvent de agenții care pot dăuna scalpului, cum ar fi praful, sebumul sau murdăria. Dacă nu efectuați o igienă adecvată a părului, atunci epiderma și celulele de sebum moarte se vor acumula. Acest lucru creează un mediu favorabil pentru proliferarea microorganismelor patogene. Ca urmare, porii nu respiră, se formează dopuri sebacee la gura bulbilor, apar inflamații, mâncărime și mătreață pe sclapul dvs. Părul crește mai greu, devine mai subțire, își pierde strălucirea sănătoasă și chiar cade.
De ce cade părul la duș?
În timp ce vă spălați, impactul termic și mecanic asupra scalpului favorizează și accelerează căderea, deci este un fenomen normal. Sub apă, de fapt, părul se înmoaie și se îngreunează, în acest fel se pierde tot părul care nu a căzut în mod natural în zilele anterioare. Cu toate acestea, un număr mare de șuvițe pe pardoseala dușului poate fi un simptom al unei probleme mai grave, așa că este recomandat să contactați un tricolog care este capabil să determine motivul căderii și să vă prescrie un tratament adecvat.
Care sunt cauzele căderii părului?
Cea mai frecventă cauză a căderii părului este componenta ereditară a părului, cunoscută și sub denumirea de alopecie androgenetică. La bărbați, căderea genetică a părului poate apărea încă de la vârsta de 18 ani. În cazul unui nivel scăzut de testosteron, le este afectată sinteza proteinelor și astfel părul lor își pierde culoarea, se rărește și cade uniform de pe tot scalpul.
Alopecia androgenetică apare la aproximativ 80% dintre bărbați. La femei, acest tip de cădere a părului apare adesea doar în timpul menopauzei. Nivelul de estrogen scade și în același timp crește nivelul de testosteron. Rădăcinile părului reacționează sensibil la conținutul crescut de testosteron.
Stresul, traumele psihologice, deficitul de vitamine, medicamentele sau dezechilibrele hormonale pot duce, de asemenea, la căderea părului. Aceste anomalii conduc la o pierdere a firelor de păr. Femeile în special sunt afectate de căderea circulară a părului, care este cauzată de un stres psihologic mare. Odată ce cauza a fost eliminată, începe o nouă etapă de creștere a suvițelor și părul crește din nou puternic.
Pe de altă parte, există persoane cu scalp extrem de sensibil care pot reacționa la diferite ingrediente dintr-un șampon și care le pot provoca căderea părului.
În primul rând, agenții tensioactivi și parfumul sunt deosebit de problematice. Prea multă presiune asupra scalpului poate, de asemenea, să favorizeze căderea părului și să accelereze căderea ereditară a părului. Uneori, bolile fungice sau inflamațiile pot fi, de asemenea, în spatele căderii crescute a părului la spălare.
Cât de des ar trebui spălat parul?
Experții indică faptul că trebuie să vă spălați părul "de fiecare dată când acesta o cere”, ceea ce necesită cunoașterea modului de a identifica în mod corespunzător nevoile sale. Deși totul depinde de fiecare tip și stil de viață în parte, unele studii concluzionează că frecvența cea mai potrivită este de 5 sau 6 ori pe săptămână. Experții insistă asupra importanței demistificării conceptului de „curățare excesivă” și că, cu cât te speli mai mult părul, cu atât cade mai mult.
Spălarea zilnică a părului nu ar trebui să fie o problemă atât timp cât folosiți produsele potrivite. Totul depinde de particularitățile fiecărui tip de păr. În general, de obicei este indicat ca părul foarte gras să fie spălat mai des decât părul uscat. Prin urmare, trebuie să-l spălați de câte ori este necesar. Ceea ce este important de reținut, este că trebuie să folosiți un șampon bun, adaptat tipului dvs. de scalp în parte (fie că este uscat, uleios, sau sensibil), care să vă mențină proprietățile părului și ale pielii scalpului. Folosirea în continuare a unui șampon foarte agresiv poate avea consecințe negative asupra părului, deoarece va ajunge să vi-l deterioreze, afectându-i strălucirea, puterea și volumul.
Cum să evitați căderea părului în timpul spălării?
Pentru a limita riscul căderii părului, trebuie să adoptați o anumită rutină de spălare potrivită. În timpul dușului, scalpul nu trebuie masat cu prea multă presiune, deoarece acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra rădăcinilor părului. Apoi, produsele de îngrijire trebuie clătite cu atenție.
În ceea ce privește uscarea, experții recomandă să nu frecați niciodată părul atunci când este ud, deoarece este mult mai sensibil și predispus la rupere; În plus, cuticula se deschide și devine încrețită. Ideal este să folosiți un prosop din microfibră și să vă înfășești părul astfel încât să absoarbă umezeala.
Cu toate acestea, dacă veți folosi un uscător de păr, se recomandă ca acesta să fie setat întotdeauna la o temperatură medie, dar mai întâi este important să aplicați un protector termic pentru a vă proteja părul de căldură.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.