Home Nou Rețetă de sorbet (înghețată) cu mango și fructul pasiunii
Nou

Rețetă de sorbet (înghețată) cu mango și fructul pasiunii

Urmareste-ne pe Google News

În anotimpul cald și nu numai, nimic nu se compară cu un sorbet sau o înghețată de casă, mai ales dacă conține fructe exotice, precum mango sau fructul pasiunii. Cele două produse dau înghețatei o textura superbă, arome amețitoare bine echilibrate și un pic de dulceață. În plus, acest sorbet sau înghețată răcoritoare, depinde cum doriți să îi spuneți, nu are multe calorii, se prepară repede şi totodată, este un desert răcoritor. Iată cum puteți face acest sorbet/înghețată de mango și fructul pasiunii, două fructe care au o mireasmă îmbietoare de raze de soare!

Rețetă de sorbet (înghețată) cu mango și fructul pasiunii

Grad de dificultate: redus
Timp preparare: 15 minute 
Număr de porții: 4

Ingrediente (X 750 gr. de sorbet/înghețată):

  • 2 mango foarte coapte (aproximativ 600 g de fructe);
  • 5 fructe de fructul pasiunii;
  • suc stors din jumătate de lămâie;
  • 50 ml de apă;
  • 80 g zahăr pudră;
  • 1 foaie de gelatină.

Ustensile:

  • Aparat de înghețată;
  • Blender.

Mod de preparare:

1. Amestecați apa cu zahărul și cu gelatina, apoi încălziți acest preparat (nu trebuie să îl fierbeți) până capătă consistența unui sirop. Apoi, turnați-l într-un bol și lăsați-l să se răcească.

2. Tăiați rând pe rând pulpa de mango și pulpa de fructul pasiunii, apoi transferați-le într-un blender împreună cu sucul de lămâie. Mixați bine, până obțineți un piure.

3. Adăugați siropul peste piureul de mango și fructul pasiunii, amestecați, apoi mixați din nou pentru aproximativ 2 minute, doar pentru a obține un amestec omogen.

4. Turnați amestecul într-un aparat de înghețată și porniți-l,15 minute sunt suficiente pentru a obține un sorbet sau o înghețată excelentă.

5. Puteți savura imediat desertul, sau îl puteți pune într-un recipient închis ermetic și păstra la congelator. În acest caz, va trebui să vă asigurați că îl veți scoate cu 10-15 minute înainte de a-l consuma.

*Notă. Proaspete sau congelate, puteți găsi fructele tropicale în aproape orice hipermarket din România.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!