Home Nou Se pot lua împreună amoxicilină și ibuprofen?
Nou

Se pot lua împreună amoxicilină și ibuprofen?

Urmareste-ne pe Google News

Administrarea medicamentelor este un proces destul de complex și prin urmare, trebuie realizat întodeauna la recomandarea unui medic specialist. Pacienţii trebuie instruiţi cu privire la administrarea corectă a medicamentele, atunci când vine vorba de dozările și efectele adverse ale medicamentului prescris. Pentru a rezolva îndoielile, în acest articol vă oferim o mână de ajutor și vă explicăm dacă se pot lua împreună amoxicilina și ibuprofenul.


Diferența utilizării celor două medicamente

Amoxicilina este un antibiotic din clasa beta-lactamelor, aparținând grupului penicilinelor (amino-peniciline) de semi-sinteză cu spectru “lărgit”. Are efect bactericid, acționând la nivelul peretelui celulei bacteriene prin inhibarea biosintezei substanțelor din structura peretelui este susceptibila de degradare, sub influența beta-lactamazei, o enzimă secretată de bacterii. În concluzie, amoxicilina este un derivat al penicilinei și este folosită împotriva mai multor boli și tulburări.

Ibuprofenul este un medicament antiinflamator nesteroidian, analgezic și antipiretic și un antiagregant plachetar (de trombocite), asemănător cu aspirina. Alimentele încetinesc absorbția, dar nu afectează cantitatea de medicament absorbită. Este un medicament din clasa OTC (se eliberează fără prescripție medicală). Analgezic în durerea ușoară și moderată reumatism degenerativ și inflamator, suferințe disco-vertebrale, reumatism extraarticular.


Se pot lua împreună amoxicilina și ibuprofenul?

Răspunsul este DA. Cele două medicamente sunt foarte diferite și se utilizează pentru a lupta împotriva diferitelor boli și a problemelor de sănătate. Drept urmare, puteți lua amoxicilină și ibuprofen în același timp, deoarece amoxicilina nu are nici o interacțiune cu ibuprofenul (antibioticul nu interacționează cu analgezicul antiinflamator).

Singura problemă este dacă luați amoxicilină, împreună cu contraceptive sau anticoagulante orale (cum ar fi warfarina), în acest caz, penicilina prezentă în amoxicilină ar putea anula efectul celor două medicamente.

 

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!