Home Nou, Sănătate Semințe de urzică cu miere – remediu natural pentru anemie
NouSănătate

Semințe de urzică cu miere – remediu natural pentru anemie

seminte de urzica
Amestecul de miere cu semințe de urzică reprezintă un preparat eficient ce elimină anemia. Semințele de urzică au beneficii extraordinare pentru sănătate, efectele sale sunt mai puternice decât urzica. Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu folosirea frunzelor de urzică și puțini sunt cei care utilizează semințele care sunt mai benefice pentru organism. Mierea de albine în combinație cu semințele de urzici are efecte miraculoase asupra sănătății. Multora nu le place gustul ceaiului de urzică, sucului de urzică, semințele de urzică, și se poate combina cu miere de albine pentru un gust mai bun.

Care sunt beneficiile semințelor de urzică?

Semințele de urzică sunt cel mai bun remediu împotriva anemiei. Pe lângă asta, sămânța de urzică mai are și alte beneficii extraordinare pentru organism. S-a descoperit că întărește organismul, îi dă energie și forță, reduce oboseala și crește imunitatea, se poate folosi împotriva alergiilor și a asteniei de primăvară, ajută la eliminarea bolilor renale, îmbunătățește funcția tiroidei, curăță corpul de toxine, și, conform unor studii luptă împotriva grăsimilor din sânge, ajută la reglarea nivelului de colesterol și de trigliceride. Semințe de urzici se pot folosi împotriva enurezis nocturn la copii.

Cum se folosesc semințele de urzică?

În momentul când semințele ajung la maturitate, de obicei ajung prin luna august, tăiați părțile superioare ale plantei cu semințe. Apoi, lăsați să dispară insectele. Cantitatea de semințe de urzici se pun în strat subțire să se usuce la temperatura de afară, dacă este vreme caldă, fără umiditate. Măcinați sau sfărâmați semințele uscate de urzică. Cel mai ușor este să le cumpărați direct de la magazinele naturiste. Borcanul cu semințe trebuie să fie închis ermetic.
Semințele se pot consuma și în amestec cu alte alimente. Anumiți oameni le consumă în combinație cu iaurt. Din semințele de urzică se pot face și ceai. Și, desigur, cea mai bună combinație este cea cu miere de albine.

Rețetă: Semințe de urzică cu miere

Amestecați 100 de grame de semințe de urzică măcinate cu 500 de grame de miere de înaltă calitate. Transferați conținutul într-un borcan de sticlă și consumați 1-2 lingurițe pe zi. O puteți întinde pe pâine.

Rețetă: Ceai de semințe de urzică

Se pune la fier 200 de grame de apă, și se adaugă o lingură de semințe de urzica. Se lasă la fiert o jumătate de oră, apoi se strecoară. Trebuie să beți pana la 3 căni pe zi, fără adaos de zahăr. Ceaiul din semințe de urzică curăță organismul, vasele de sânge și ficatul, scade nivelul colesterolului, și este un bun diuretic.

Rețetă: Semințe de urzică împotriva enurezisul nocturn la copii

Amestecați 20 g de semințe măcinate cu 60 de grame de făină de secară și adaugați puțină apă și miere pentru a obține un aluat. Apoi, se bagă tava la cuptor și se coace. Copilul trebuie să mănânce în fiecare noapte câte o prăjitură, timp 20-30 de zile.

Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!
Enable Notifications    OK No thanks