Home Nou, Sănătate Semințe de urzică cu miere – remediu natural pentru anemie
NouSănătate

Semințe de urzică cu miere – remediu natural pentru anemie

Urmareste-ne pe Google News

Amestecul de miere cu semințe de urzică este un preparat eficient pentru eliminarea anemia. Semințele de urzică sunt mai benefice pentru funcționarea optimă a organismului decât urzica. Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu folosirea frunzelor de urzică și puțini sunt cei care utilizează semințele care are o eficiență mai mare într-o varietate de probleme de sănătate. Chiar dacă ceaiul de urzică sau sucul de urzică nu are un gust așa de bun, el poate fi combinat cu miere de albine.

Care sunt beneficiile semințelor de urzică?

Semințele de urzică în sine, sunt cel mai bune remediu împotriva anemiei. Mai mult, sămânța de urzică mai are și alte beneficii extraordinare pentru organism. S-a descoperit că întărește organismul, îi dă energie și forță, reduce oboseala și crește imunitatea, este indicat împotriva alergiilor și a asteniei de primăvară, ajută la eliminarea bolilor renale, îmbunătățește funcția tiroidei, curăță corpul de toxine, și, conform unor studii luptă împotriva grăsimilor din sânge, ajută la reglarea nivelului de colesterol și a trigliceridelor. Semințe de urzici pot fi eficiente împotriva enurezisului nocturn la copii.

Cum se folosesc semințele de urzică?

În momentul când semințele ajung la maturitate, (de obicei prin luna august), se taie părțile superioare ale plantei încărcată cu semințe. Apoi, se lăsa să dispară insectele. Cantitatea de semințe de urzici se pun în strat subțire să se usuce la temperatura de afară, dacă este vreme caldă, fără umiditate. Se macină sau zdrobesc semințele uscate de urzică. Cel mai simplu ar fi să se achiziționeze direct din magazinele naturiste. Borcanul cu semințe trebuie să fie închis ermetic.
Semințele se pot consuma și în amestec cu alte alimente. Anumiți oameni le consumă în combinație cu iaurt. Din semințele de urzică se pot face și ceai. Și, desigur, cea mai bună combinație este cea cu miere de albine.

Rețetă: Semințe de urzică cu miere

Se amestecă 100 de grame de semințe de urzică măcinate cu 500 de grame de miere de înaltă calitate. Se toarnă conținutul într-un borcan de sticlă și se consumă 1-2 lingurițe pe zi. Pot fi întinse pe pâine.

Rețetă: Ceai de semințe de urzică

Se pune la fier 200 de grame de apă, și se adaugă o lingură de semințe de urzică. Se lasă la fiert o jumătate de oră, apoi se strecoară. În final, se bea 3 căni de ceai pe zi, fără adaos de zahăr. Ceaiul din semințe de urzică curăță organismul, vasele de sânge și ficatul, scade nivelul colesterolului, și este un bun diuretic.

Rețetă: Semințe de urzică împotriva enurezisului nocturn la copii

Se amestecă 20 g de semințe măcinate cu 60 de grame de făină de secară și se adaugă puțină apă și miere pentru a obține un aluat omogen. Apoi, se bagă tava la cuptor și se coace. Copilul trebuie să mănânce în fiecare noapte câte o prăjitură, timp 20-30 de zile.

Comentarii pe Facebook
5/5 - (1 vote)

Author

ThePOC

error: Content is protected !!