Home Nou “Semnul Fiarei”, atunci și acum…
Nou

“Semnul Fiarei”, atunci și acum…

“Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mana dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.”

Acesta este citatul cel mai cunoscut despre “Fiara Apocaliptică” și semnul ei din Biblia creștină, semn care este simbol al sclaviei omului. Poate fi un microcip sau un cod de bare ori poate fi orice altceva.
Odată cu expansiunea Inteligenței Artificiale, oamenii vor fi nevoiți să își regândească prioritățile deoarece treptat-treptat mașinile vor lua toate slujbele noastre. Și când spunem toate, chiar spunem TOATE. Nu mai suntem pe vremea ludiților din secolul XVIII când oamenii se temeau că puterea aburului le va lua slujbele. Roboții controlați de Inteligența Artificială sunt cu mult mai performanți decât vechile mașini cu abur și pot face aceeași treabă precum oamenii în orice domeniu, ba chiar o pot face mai bine.

Deci ce ne rămâne? Un documentar difuzat recent pe National Geographic care trata problema Inteligenței Artificiale ne oferă răspunsul:fie ne vom lăsa asimilați de Inteligența Artificială prin implantarea în corp a diferite dispozitive, de tipul celor prezentate de Elon Musk recent, devenind simpli roboți controlați de Inteligența Artificială fie vom fi tratați ca cetățeni de mâna a doua care nu pot contribui la Binele Comun, și vom sfârși prin a fi eliminați din societate. Partea a doua din această frază nu a fost menționată în documentarul de pe National Geographic dar ne dăm seama că aceasta este alternativa oferită celor care se opun Sistemului.Sclav sau mort; altă alternativă nu există.

Astfel, Semnul Fiarei nu se reduce la un simplu microchip implantat sub piele sau la un cod de bare. Poate fi chiar dispozitivul pe care Elon Musk l-a prezentat recent drept modul prin care ne vom contopi cu Inteligența Artificială. Fără el, într-o societate controlată de aceasta (Inteligența Artificială) nu vom putea cumpăra sau vinde. De fapt, nu vom putea face nimic deoarece vom fi tratați mai rău decât sclavii.
Marea problemă a anilor următori este această Inteligență Artificială care câștigă din ce în ce mai mult teren și care va controla în final totul. Nu contează dacă Oculta mondială va pierde bătălia cu mințile libere, deoarece odată ce Inteligența Artificială își va instala tentaculele peste societate, nimeni și nimic nu o va mai putea înlătura.

Autor: Cimpoieru Ciprian

5/5 - (1 vote)
Comentarii pe Facebook

Author

ThePOC

error: Content is protected !!