Manifestările clinice ale răcelii sunt extrem de asemănătoare; la aproape 30% dintre pacienți, în special în sezonul rece, există o infecție mixtă cauzată de diferiți agenți patogeni, de aceea mulți aleg să folosească clasicele medicamente, indiferent de agentul patogen specific. Farmaciile oferă o gamă largă de medicații care ar putea ajuta la ameliorarea afecțiunii și la prevenirea infecțiilor. Dar sunt medicamentele eficiente în caz de răceală, de fapt? Să aflăm răspunsul din materialul următor!
Cuprins
Cât de eficiente sunt medicamentele în caz de răceală?
Compușii chimici sunt utilizați ca agenți antivirali. Iar cele mai mulți dintre preparate conțin substanțe care inhibă sinteza enzimelor implicate în reacțiile de asamblare a proteinelor virale. Cu toate acestea, mulți oameni sunt de părere că excipienții acestor medicamente pentru răceală ajută la eliminarea tuturor infecțiilor. Și de fapt, ele acționează doar asupra inflamațiilor cauzate de bacterii. Prin urmare, sunt ineficiente împotriva virușilor și nu pot face nimic împotriva răcelii. Cu toate acestea, este recunoscut faptul că medicamentele pentru răceală în sine sunt cu siguranță utile pentru simptome precum durerile musculare, durerile de cap și febra, dar dacă ne uităm la influența lor asupra duratei tulburărilor, vestea este departe de a fi pozitivă.
Ce riscuri prezintă administrarea medicamentelor pentru răceală?
În mod special, toate medicamentele au potențiale efecte secundare și interacțiuni cu alte medicamente, așa că decizia de a lua unul trebuie să fie întotdeauna rezultatul unui echilibru între beneficii și riscuri. În continuare, cel mai bine este să evitați aceste medicamente deoarece majoritatea dintre ele conțin un ingredient activ periculos, pseudoefedrina. Această moleculă îngustează vasele de sânge și, prin urmare, poate fi foarte dăunătoare persoanelor care prezintă risc cardiovascular. Pot să apară la acestea infarctele miocardice și accidentele vasculare cerebrale după utilizarea medicamentelor vasoconstrictoare (pseudoefedrină) pentru ameliorarea simptomelor răcelii. Riscul este foarte scăzut, dar aceste evenimente pot apărea indiferent de doză și durata tratamentului.
Între 2012 și 2018, un raport a remarcat numeroase efecte secundare grave, inclusiv 25 de accidente vasculare cerebrale și 9 atacuri de cord (dintre care 5 au fost fatale). Alte 18 (dar niciun deces) au fost înregistrate de atunci, în ciuda unei scăderi accentuate a consumului. Medicamentele în cauză sunt: Actifed Răceală, Actifed Cold Day and Night, Dolirhume -Paracetamol și Pseudoefedrina, Dolirhumepro – Paracetamol Pseudoefedrin și Doxilamină, Humex Răceală, Nurofen Răceală, Rhinadvil Cold și Rhinadvilcaps Cold.
În plus, există antiinflamatoare precum ibuprofen și aspirină care ascund o mică capcană potențială suplimentară; potrivit unor lucrări de cercetare, acestea ar putea fi responsabile pentru o prelungire a timpului de recuperare sau un fel de compromis, cum ar fi mai puține simptome, dar mai prelungite în timp. Aparent nimic, dar dacă analizați mai profund problema totul devine nerezonabil ca durată, deoarece un antiinflamator prin definiție modulează și reduce inflamația, care este totuși expresia activării sistemului imunitar aflat în strânsă legătură cu durerea gâtului, a nasului înfundat și a nasului curgător, toate sunt semne ale luptei organismului împotriva virusului responsabil febră și febră, dureri de cap.
Nasul devine congestionat pentru că la baza acestuia apare virusul, în interiorul său ar putea încerca să se replice cât de mult prin exploatarea celulelor umane, iar sistemul imunitar reacționează mobilizând întreg sistemul imunitar tocmai în acel punct cu un flux sanguin mai mare, care congestionează vasele de sânge provocând, printre altele, umflarea mucoaselor și producerea de mucus, care împiedică orice persoană să respire pe nas. Febra este, de asemenea, emblematică, deoarece prin diverse mecanisme joacă un rol activ în lupta împotriva agentului infecțios și posibilitatea de a-l diminua și a-i permite corpului să simtă o ușoară ameliorare, dar în același timp împiedică eficacitatea sistemului imunitar.
Trecând la decongestionantele nazale, spray-urile pentru curățarea nasului sunt cu siguranță eficiente în promovarea unei respirații mai bune, dar și în acest caz este necesar să cântăriți cu atenție riscurile și beneficiile și, în orice caz, vă recomand să nu le folosiți niciodată mai mult de 4 – 5 zile: știu că e greu de crezut, dar acestea sunt medicamente care pot declanșa foarte ușor dependența.
Ce să faceți când sunteți răcit?
Timpul este cel mai bun remediu. Ceea ce ar putea părea doar o vorbă este de fapt foarte adevărat în ceea ce privesc răcelile. După cum am putut vedea medicamentele nu pot vindeca o răceală, cel mult îi pot ameliora simptomele. Aceste medicamente eliberate fără prescripție medicală de la farmacie sunt produse de marketing care în cele din urmă pot fi mai periculoase decât eficiente. Pentru a permite organismului să lupte împotriva infecției, acesta trebuie să fie în cea mai bună stare posibilă și, prin urmare, este necesar să vă odihniți, să stați în căldură, să beți multă apă și luați paracetamol în caz de dureri de cap severe.
Mulți oameni recurg la aerosoli, dar în realitate în acest caz sunt complet inutili. Mai degrabă, este mai bine să folosiți fumigații, deoarece acestea au un efect hidratant asupra mucoaselor. De asemenea, ar fi de preferat să vă clătiți nasul cu ser fiziologic sau cu soluții pe bază de apă de mare. Acest lucru nu este plăcut, dar este extrem de eficient! Apoi, trebuie doar să aveți multă răbdare, deoarece răceala trece de la sine în 7-10 zile, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este timpul să vă adresați medicului dvs.
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.