Află totul despre tehnologia care are capacitatea de a schimba viitorul omenirii. Informați și statistici utile în acest articol. Citește acum.
Realitatea virtuală este un concept care schimbă percepția asupra viitorului omenirii. Astăzi, VR este utilizată în special în domeniul divertismentului (61%), dar ponderea sa este în creștere în educație și medicină (41%). De la jocurile video și secțiunile de live casino de pe platformele evaluate de Bogdan Cazino și până la televiziune, industria cinematografică (21%) sau sectorul auto (23%), realitatea virtuală schimbă perspectiva asupra lucrurilor. IoT, realitatea augmentativa, inteligența artificială sau tehnologia blockchain sunt pilonii pe care se va sprijini fundația viitorului societății umane.
Utilitatea inteligenței artificiale este evidențiată de majoritatea companiilor și utilizatorilor – 71% dintre aceștia o consideră ca având puterea de “a schimba regulile jocului”. Grație utilizării AI și tehnologiilor inteligente dezvoltate pe baza acesteia, instrumentele și echipamentele create au capacitatea de a îmbunătăți productivitatea la locul de muncă (54% dintre utilizatori cred acest lucru).
VR este tehnologia care îi ajută pe utilizatori să obțină date în timp real (49%) și să descopere informații utile despre aceștia (25%) pe baza analizei datelor comportamentale, vizuale și gesturilor. Este un plus care ajută oamenii să se perfecționeze într-un mediu realist, ce imită condițiile reale, așa cum consideră 49% dintre cei care folosesc această tehnologie. 48% dintre persoanele care au utilizat-o cred că este un atu în îmbunătățirea creativității.
În plus, folosită în cadrul proiectelor de muncă de la distanță, VR crește nivelul colaborării între angajați (47%). Utilizarea acesteia permite o coordonare în timp real, chiar dacă persoanele care folosesc echipamentele se află la distanțe fizice foarte mari. Mai mult decât atât, tehnologia virtuală le oferă utilizatorilor posibilitatea de a trăi experiențele de viață altor persoane (41%).
Potențialul AI și a tehnologiilor care se dezvoltă sau urmează să fie concepute pe baza inteligenței artificiale este imens. Perspectivele de viitor indică faptul că până în 2030, piața AI va înregistra venituri de aproximativ 15, 7 trilioane de dolari. China (26,1%) și SUA (14, 5%) sunt marile puteri care vor investi în inteligența artificială.
Statele din Europa de sud (11, 5%) și cea de nord (9,9%), precum și țările puternic dezvoltate din Asia (Japonia și Coreea de Sud) iau în calcul AI pentru crearea unor soluții smart pentru dezvoltarea lor viitoare. Chiar și statele din America Latină (5,4%) sunt interesate de tehnologiile virtuale și inteligente pentru a-și schimba în mod pozitiv viitorul.
Domeniile în care tehnologia VR devine o necesitate
Industria de divertisment este principalul sector în care VR se poziționează ca fiind esențială în viitor. Pe fondul crizei sanitare, muzeele lumii și agențiile de turism au lansat proiecte impresionante – tururi virtuale ale muzeelor și călătorii prin intermediul căștilor VR în diverse destinații turistice. Experiența filmelor 3D nu se compară cu cea oferită de 3D Real VR. Folosind acesta tehnologie și dispozitivele concepute în acest sens, utilizatorul va deveni parte integrantă din film.
Produsele oferite de platformele și magazinele online vor putea fi mai bine vizualizate cu ajutorul tehnologiei VR. Este valabil și pentru domeniile rezervării de bilete pentru vacanță și călătorii. Utilizatorul va putea evalua în mod realistic camerele de hotel și atracțiile oferite de viitoarea destinație turistică. Munca de la distanță este mult mai simplă atunci când lucrezi cu dispozitive bazate pe tehnologia VR. Domeniul educației va beneficia de instrumentele VR pentru că acestea permit experiențe mult mai realiste.
Spre exemplu, istoria este mai ușor de “vizualizat” cu ajutorul unui astfel de dispozitiv. La fel se întâmplă și cu cei care studiază astronomia și care vor putea să observe mult mai bine spațiul. De asemenea, sectorul de pregătire a anumitor meserii își găsește un punct de sprijin important în tehnologia virtuală. Piloții de avioane vor putea să învețe mult mai rapid, iar viitorii medici vor putea “face operații virtuale” pentru a-și îmbunătăți nivelul de performanță profesională.
Sportul, media, marketingul, publicitatea, sectorul îngrijirii sănătății, imobiliare, designul de interior, decorațiunile pentru locuința, pregătirea și instruirea personalului, fitness, sectorul organizării de evenimente – lista este una lungă. Pentru că tehnologia VR ajută la îmbunătățirea existenței noastre de zi cu zi în prezent, iar în viitor va reprezenta un element indispensabil. Grație acesteia, viața noastră va deveni mai practică și, cu siguranță, va fi mai bună!
No Comment! Be the first one.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.